Viihde

Juha Tapio aikoo yllättää faninsa totaalisesti – tällaista musiikkia mieheltä ei ole totuttu kuulemaan

Ville Juurikkala

Juha Tapio on julkaissut uransa varrella niin monta albumia, että niiden voisi kuvitella olevan rutiinijuttu.

Siispä onkin hauska huomata kuinka vilpittömän innoissaan hän on helmikuussa julkaistavasta Kuka näkee sut -levystään. Mies lupaa faneilleen yllätystä.

– Uusi albumini tulee olemaan aika tyystin erilainen, kuin minulta on totuttu odottamaan tai yleensä kuullaan. Levystä tulee todella orgaaninen. Koko bändi soittaa samaan aikaan ja mitään ei lisätä päälle. Jos tulee virheitä, eivätkä ne ole hirveän pahoja, niin antaa jäädä sinne vaan.

– Se on kuin muovin keskeltä kurkottava ihmisen käsi, laulaja runoilee.

Tapion mukaan kokonaisuuden tekeminen on ollut virkistävää jo senkin vuoksi, että hän ei ole hakenut levyllä yhtään radiohittiä. Sellainen tosin saattaa tulla levyn ensimmäisestä singlestä, joka julkaistiin taannoin.

– Tässä ei nyt lainkaan olla pyritty tekemään hittilevyä. En alun perin ajatellut julkaista koko levyltä edes singleä. Tosi moni kuitenkin sanoi, että Se tekee hyvää -biisi Jukka Pojan kanssa on niin elämäniloinen ja sai heidät hyvälle tuulelle. Siinä sitten ajateltiin, että olkoon tässä sinkku.

– Olin haaveillut tällaisen levyn tekemisestä jo pitkään. Vietän tänä vuonna 20-vuotisjuhlaani muusikkona ja ajattelin, että en halua järjestää pömpöösiä juhlakonserttia. Parasta juhlaa on kun saa tehdä tällaista duunia. Sitä paitsi tämä on toinen albumini vuoden sisään. Ei ole mitään järkeä, että molemmat kuulostaisivat samalta.

Tapio on tehnyt pitkän ja menestyksekkään uran musiikin parissa. Samalla hän on nähnyt musiikkialan kehityksen Suomessa aitiopaikalta.

– Ala on muuttunut todella paljon jo ihan kun miettii julkaisumuotoja. Kun aloitin, mietittiin tehdäänkö enää C-kasetille, kun CD-levy oli niin kova sana. Nyt taas mietitään jätetäänkö CD-kokonaan pois. Tosin vinyyli tehtiin, eli se on tullut kyllä takaisin. Sykli kiertää.

Ja ovatpa vuodet muuttaneet miestä itseäänkin.

– Nuorena artistina minulla oli hirveä palo musiikkiin, mutta samalla epävarmuus kuinka sitä pitäisi tehdä. Nykyään minulla on sama palo, mutta ei enää samanlaista näyttämisen tarvetta, laulaja hymyilee.

Tapio on julkisuudessa kertonut jäävänsä määrittelemättömälle tauolle vuonna 2020. Hän kertoo päätöksen takana olevan halu pitkittää omaa uraa.

– Ajatus tauosta nousi siitä, että haluan tehdä tätä vielä 70-vuotiaana. Ja jotta voin tehdä sen, on pakko välillä pitää taukoa. En halua koskaan kokea sitä iltaa, kun minua kyllästyttää nousta lavalla. Tai yleisöä kyllästyttää nähdä minut siellä.

Tauolla mies suunnittelee viettävänsä tavallista elämää.

– En osaa katsoa vielä sinne asti. Tässä on vielä tämän vuoden aikana monta konserttia jäljellä. Aion kyllä tauon aikana kirjoitella musiikkia, mutta keikkailu jää. Muuten nautin niistä arjen yksinkertaisista asioista, kuten perheestä, ruuan laittamisesta ja hankeen juoksemisesta saunan jälkeen.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Juha Tapiolle tuhansien eurojen tunnustuspalkinto17.7.2017 12.54
Historiaa tehnyt Niina, 28, yllättää miesasiakkaat jatkuvasti – "Välillä pitää todistella, että se olen tosiaan minä"7.1.2019 04.30
Jenni Vartiainen lehdelle: Elin kaksoiselämää – "se oli tosi siistiä"4.10.2018 23.15

Etusivulla nyt

Uusimmat: Viihde

Uusimmat

Luetuimmat