Puheenaihe

Jasper Pääkkösen Seppo-isä muutti pois Helsingistä – "pidin hengissä ajatusta, että vielä joskus lähden takaisin kotiseuduille päin"

Seppo Pääkkönen

Laura Ruuskanen

Teatterikärpänen puri Seppo Pääkköstä jo Kuhmon koulussa. Poikasena hän näytteli koulun näytelmissä, nuorena Riihimäen teatterin nuorisolinjalla.

– Tartunta tuli tosiaan jo pikkupoikana. Kun tajusin, että näyttelijä on ihan oikea ammattikin, niin uravalinta oli päivänselvä, Pääkkönen hymähtää.
Tällä hetkellä 61-vuotias mies vaikuttaa Kuopiossa kaupunginteatterin tuoreena kiinnityksenä. Helsingistä Kallaveden syleilyyn tie toi kesällä.

– Näin vastikään televisiossa erään haastattelun, jossa haastateltu sanoi, että uusi elämä on mahdollista 61-vuotiaana. Se osui ja upposi. Tuntuu älyttömän hyvältä olla nyt Kuopiossa.

Kuopioon Seppo päätyi tavallaan vaimonsa ansiosta. Vaimolle, Sari Paljakalle, tarjottiin vakituista tarpeistonvalmistajan ja lavastajan paikkaa kaupunginteatterilta.

– Näimme siinä mahdollisuuden ja tartuimme siihen. Kaipuuni Kainuuseen ja Savoon päin alkoi kuitenkin jo parikymmentä vuotta sitten, Seppo kertoo.
Jo 2000-luvun alussa hän sanoo olleensa väsynyt Helsingin päässä. Pääkkönen lähettikin hakemuksen Kajaanin kaupunginteatteriin, kun sinne haettiin näyttelijää. Tuolloin hakusessa oli kuitenkin pidempiaikainen tekijä, eikä hän olisi pystynyt vielä sitoutumaan Kajaaniin pysyvästi.

– Sieltä saakka kuitenkin pidin hengissä ajatusta, että vielä joskus lähden takaisin enemmän kotiseuduille päin.
Uraa Kansallisteatterissa ehti kertyä yli 30 vuotta, ja stadin nurkat on Sepon mielestä nyt nuuskittu.

Sepon sopimus Kuopion kaupunginteatterin kanssa on kaksivuotinen, jonka aikaa hän on virkavapaalla Kansallisteatterista. Tulevasta mies ei vielä tiedä, mutta pariskunta on kuitenkin ostanut Kuopiosta omistusasunnon.

– Kertoo se jotain. Helsingissä asuimme vuokralla.

Mies sanoo viihtyvänsä Kuopiossa erinomaisesti, vaikka täällä asumista onkin takana vasta muutama kuukausi. Talvi on ollut kaunis ja hyvä, mikä on mukavaa vaihtelua Helsingin vähälumisemmille talville.

– Helsingin ilmapiiri oli samanlainen kuin sen talvi; täynnä likaista lunta. Tuntui tunkkaiselle. Siksi olin niin valmis luopumaan siitä.

Seppo Pääkkösen pojat, Jasper Pääkkönen ja Pietu Pääkkönen, eivät ole vielä ehtineet vierailla isänsä luona Kuopiossa. Sepon sanoin Jasper huseeraa Amerikassa ja Pietu on pian toteuttamassa Sepon haaveen ukiksi tulosta.

Juttu julkaistu ensin Kuopion kaupunkilehdessä. LUE TÄSTÄ MITÄ SEPPO PÄÄKKÖNEN AJATTELEE ISOISÄKSI TULEMISESTA

Teksti ja kuvat: Laura Ruuskanen

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Löyly-saunasta kohistaan nyt Hollywoodissa – Jasper Pääkkösen tarina Los Angelesin leffabileistä kertoo kuinka upea saavutus on kyseessä27.8.2018 04.15
Jasper Pääkkösen salajuoni piti 10 vuotta – AL: paljasti kaiken nyt vasta jättiroolin saatuaan13.8.2018 04.00
Jasper Pääkkösen Löyly-ravintolassa omistajanvaihdos – "on aika päästä rakentamaan jotain uutta ja arvokasta"9.10.2018 04.45

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Uusimmat

Luetuimmat