Viihde

18 vuotta täyttänyt Tuure Boelius avoimena – "en voi elää kuten muut ikäisen nuoret"

Kaiku Records

Laulaja Tuure Boelius saavutti hiljattain merkittävän virstanpylvään täytettyään 18 vuotta.

Monelle nuorelle aikuiseksi tuleminen merkitsisi kovan luokan juhlimista ja loputtomia baarireissuja. Boeliukselle se ei sitä tarkoita. Ainakaan usein.

– Onhan siinä tullut mukana vapauksia. Kun kaverit lähtevät baariin, enää ei tarvitse jäädä kotiin. Toisaalta julkisuus rajoittaa jonkin verran enkä voi elää kuten muut ikäiseni nuoret. Muistan joskus, kun frendit puhuivat, että olisi siistiä lähteä pussikaljalle puistoon. Siinä vaiheessa tiesin jo kuitenkin, että minut tunnistetaan kadulla. Sanoin heti, että en voi lähteä, Boelius toteaa.

Hän teroittaa kuitenkin, että ei koe jäävänsä mistään paitsi. Päinvastoin.

– En kyllä tiedä olisinko pohjimmiltaan muutenkaan pussikaljaihminen, artisti nauraa.

–  Ja toisaalta jos laittaa vaakakuppiin sen, mitä olen päässyt tekemään, niin olenhan minä todella etuoikeutettu. En vaihtaisi mitään pois, mies hymyilee.

Boeliuksella pyyhkii muutenkin nyt hyvin. Laulaja julkaisi uuden Vihaan Rakastaa Sua -kappaleen, joka kertoo vaikean rakkauden päättymisestä. Tällä kappaleella artisti on myös itse päässyt kirjoittamaan lyriikoita.

– On ollut todella siistiä päästä itse kirjoittamaan. Olen jo aiemmin osallistunut kirjoittamiseen, mutta nyt olen ollut muiden kirjoittajien kanssa samalla viivalla.

Hän myös painottaa, että kappale on hyvin omakohtainen.

– Mun on vaikea kirjoittaa asioista, jotka eivät ole sattuneet omalle kohdalle. Tämäkin biisi syntyi epäonnistuneesta ihmissuhteesta, joka päättyi, mutta jätti jälkeensä tunteet. Kirjoittajana olen kuitenkin niin alussa, että välillä tulee lukkoja, eikä saa kirjoitettua. Vilma Lähteenmäki kuitenkin auttoi ja lopulta biisi ikään kuin kirjoitti itse itsensä.

Boelius on erityisen iloinen palautteen määrästä, jota kappale on saanut. Hän kertoo etukäteen jännittäneensä miehelle hiukan epätyypillisen kappaleen julkaisua.

– Sinkusta on tullut tosi hyvää palautetta. Sellainen vaaleanpunainen pilvi on laskeutunut ylle. Paljon kehuja on tullut siitä, että biisi on ollut samaistuttava. Biisihän on enemmän valtavirtamusiikkia, mutta tuuremaisella twistillä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Viihde

Uusimmat

Luetuimmat