Puheenaihe

Uusi alkoholilaki muutti kaiken – suomalainen olutfestari sai viimeinkin himoitsemansa asian

TAPAHTUMAT Pien-panimot, käsityöläissiiderit, viskit, viinit ja herkkuruoka täyttävät VPK-talon.

Tunnelmia viime vuoden Turku Craft Beer Festivalilta.

Lehdistökuva

Turun VPK:n talolla järjestetään 8.–9. maaliskuuta jälleen Turku Craft Beer Festival. Tämän vuoden uutuutena on lakimuutoksen mahdollistama olutpuoti.

– Viime vuonna uudistunut alkoholilaki mahdollistaa nyt myös oluen ulosmyynnin tapahtumista, joten rakennamme pienen olutpuodin tapahtumaan. Tänä vuonna olemme hankkineet myös kaksi ulkomaista panimoa mukaan tapahtumaan, Nordic Kiwi Brewers saapuu Ruotsista ja Kolk Brewery Virosta. Molemmat ovat nousevia panimoita, kertoo tapahtumajärjestäjä Samuli Pasanen.

Kotimaisista panimoista tapahtumassa mukana ovat muun muassa Kimito Brewing, Fiskarsin Panimo, Mallassepät, Nilkko Brewing, Rocking Bear Brewers, Linden Brewing, Moose on the Loose, Mufloni, Level 11 sekä 25 -vuotisjuhlaansa viettävä Teerenpeli.

Tapahtuman siiderivalikoimaan kuuluvat muun muassa virolaisen Tori Siidritalun, ranskalaisen Eric Bordeletin ja kotimaisen Skärgårdsciderin juomat. Viime vuoden tapaan tapahtumassa on myös viinibaari, missä etusijalla ovat raikkaat luomuviinit.

Oluiden pariksi ruoka-annoksia tapahtumaan tulee tarjoamaan klassikkoravintola Smör, taidemuseon Café Victor sekä eteläosavaltioiden makuihin erikoistunut Miss Klose BBQ.

Tapahtumassa järjestetään päivittäin myös useita maisteluita, joissa on mahdollisuus perehtyä oluiden ja viskien maailmaan syvemmin oluentekijöiden ja ammattilaisten johdolla.

Tapahtumassa järjestetään myös kotiolut-kilpailu. Ensimmäisenä vuonna yli 50 kotioluen tekemisestä innostunutta lähetti oluitaan kilpailuun. Kilpailu oli kovatasoinen, Pasasen mukaan ainakin yksi kilpailun resepti valmistettiin myös kaupalliseen jakeluun Kimito Brewingin tiloissa.

Kiinnostus viime vuonna loppuun myynyttä tapahtumaa kohtaan on nytkin ollut vilkasta.

– Noin puolet lipuista on jo myyty, ja ainakin lauantai näyttää taas myyvän loppuun ennen tapahtumaa, mikä on hieno juttu. Osa tastingeistä on myös myynyt jo loppuun ja moniin on enää muutamia paikkoja jäljellä, Pasanen kertoo.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Uusimmat

Luetuimmat