Puheenaihe

Alkon 42,49 euroa maksavasta tuotteesta tuli jättimäinen hitti – saman merkin muutkin tuotteet pian myymälöihin

Italialaisten punaviinien lisäksi Pirkka-tuotemerkin alla on myös ranskalainen samppanja.

Kesko

Kesko yllätti suomalaiset tammikuussa kertomalla, että Alkon tilausvalikoimaan tulee kolme viiniä Italiasta ja Ranskasta.

Pirkka-samppanjan hinta oli peräti 42,49 euroa, eivätkä punaviinitkään olleet mitään halpoja kyykkyviinejä, vaan niiden hinnat olivat 30 euron molemmin puolin.

Korkea hinta ei ole laatutietoisia kuluttajia säikkäyttänyt.

– Pirkka-viinit ovat saaneet Alkoissa hyvän vastaanoton ja tämän hintaluokan viineiksi Pirkka-viinien menekki on jopa hieman ylittänyt odotukset. Kaikkia kolmea viiniä on myyty melko tasaisesti, Kespron tuoteryhmäpäällikkö Ruut Laakso.

Erityinen hitti on ollut arvostelumenestyksesi noussut täyteläinen Barolo-punaviini. Perjantaina Alkon sivut kertoivat, ettei sitä ollut saatavilla pääkaupunkiseudulta enää yhtään pulloa. Muualla Suomessakin oli vain yksittäisiä pulloja. Viinit eivät ole kuitenkaan loppumassa, vaan niitä toimitetaan lisää.

– Kespron varastolla on vielä hyvin saatavilla kaikkia Pirkka-viinilaatuja.

Alkossa Pirkka-viinien valikoima täydentyy vielä lähiviikkoina.

– Alkon tilausvalikoimaan ollaan listaamassa kaksi Pirkka-valkoviiniä, jotka ovat olleet liikelahja- ja omassa käytössämme jo aiemmin, Laakso kertoo.

Viinit ovat Sansilvestron tuottama Roero Arneis sekä Sequinot-Bordet’n tuottama Chablis.

– Sansilvestro on siis sama tuottaja, joka tekee myös Pirkka-Barolon. Valkoviinien osalta listausprosessi on vielä kesken, mutta niiden pitäisi tulla tilausvalikoimaan tämän kuun loppuun mennessä, tarkkaa päivää emme vielä pysty sanomaan.

–  Jatkossa on mahdollista, että Pirkka-viinisarjaan tuodaan uusia viinejä, mutta mitään sen tarkempia suunnitelmia ei ole tehty.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Uusi alkoholilaki vie suomalaiselta yökerhoyrittäjältä asiakkaita – muut ravintolat kiittävät2.2.2019 05.15
Suomalaisolut nousi Ruotsin "Alkon" myyntilistan kärkeen hämmästyttävällä vauhdilla – jo 600 000 myytyä tölkkiä10.8.2018 04.30
Suosikkijuoman romahdus Alkossa jatkuu – nyt lähes 58 % 11.1.2019 03.50

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Uusimmat

Luetuimmat