Puheenaihe

Asiantuntija Ylelle: Torikahvit eivät tavoita nuoria – Puolueet satsaavat vaalieurot varmoihin äänestäjiin

Nuorisojärjestön osallisuusasiantuntija: "Ymmärrän, että nuoret voivat tuntua hankalilta tavoittaa ja vaativat puolueilta enemmän uudistumista."

Kuvituskuva.

Klaus Nurmi

Nuoren äänestäjäkunnan tavoittaa puhumalla siellä, missä he ovat, ja aiheista, jotka heitä koskettavat, sanoo nuorisojärjestö Allianssin osallisuusasiantuntija Virva ViljanenYlen haastattelussa.

– Torikahvit ja Facebook eivät oikeasti tavoita nuoria. Puolueiden on haettava aktiivisesti uusia kanavia esimerkiksi somessa ja kokeiltava, mikä toimii, kertoo Viljanen Ylelle.

Puolueet eivät saisi olla näin lyhytkatseisia.

Suurten ikäluokkien henkilömäärä ja äänestysprosentit houkuttelevat Viljasen mukaan kohdistamaan vaalieuroja vanhempiin ikäluokkiin nuorempien kustannuksella.

– Puolueet eivät saisi olla näin lyhytkatseisia. Niiden on mietittävä, mikä on puolueen tukevaisuus ja niillä on myös demokratian jatkuvuuden vastuu. Ymmärrän, että nuoret voivat tuntua hankalilta tavoittaa ja vaativat puolueilta enemmän uudistumista, Viljanen huomauttaa Ylen haastattelussa.

Ylen mukaan eri vaaleissa uurnilla käy noin 10–50 prosenttia nuorista äänestäjistä. Keski-ikäisistä ja sitä vanhemmista äänioikeuttaan käyttää useita kymmeniä prosenttiyksikköjä enemmän ihmisiä.

Lue Ylen koko juttu täältä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Uusimmat

Luetuimmat