Puheenaihe

Asunnostasi saattaa löytyä valtava tietoturvariski – ja se on täysin kiinteistön omistajan vastuulla

Nykytekniikkaa. Kuvituskuva.

Arkisto/Päivi Tuovinen

Yhteisten teletilojen tekninen ja rakenteellinen suojaus jää usein huomioimatta, eikä tilojen valvonta näin ollen ole kenenkään hallinnassa. Huolestuttava tilanne saattaa pahimmillaan johtaa vakaviin tietoturvariskeihin ja vahinkoihin, kuten langattomien vakoiluohjelmien asentamiseen tai puhtaaseen ilkivaltaan.

Siksi kiinteistöissä on syytä tarkastaa yhteisten teletilojen turvallinen lukitus ja avainhallinta sekä varmistaa kenellä on oikeus päästä yhteiseen teletilaan.

Kiinteistön omistajalla on täysi vastuu yhteisten teletilojen lukituksesta sekä sen tietoturvallisuudesta. Yhteisillä teletiloilla tarkoitetaan tiloja, joissa on usean liittymänhaltijan liittymiin kuuluvien johtojen kytkentäpaikkoja tai näihin liittymiin kuuluvia telelaitteita. Lukituksella turvataan myös viestintäsalaisuutta ja muuta tietoturvallisuutta.

Valtakunnalliset teleoperaattorit, Yrityssuojeluyhdistys, Viestintävirasto, Finanssiala, Kiinteistöliitto, Isännöintiliitto, Suomen Turvaurakoitsijaliitto, Sähkö- ja teleurakoitsijaliitto sekä ja Abloy Oy ovat sopineet valtakunnallisesti yhteisestä teletilojen lukitusjärjestelmästä KTL1E, jolla uudet ja saneerattavat tilat sarjoitetaan.

KTL1E-järjestelmä on suosituksen mukainen tapa lukita kiinteistöjen teletilat ja reittiavaimille tarkoitetut avainsäilöt. Tietoturvan sekä valvotun avainhallinnan lisäksi järjestelmä helpottaa palvelujen toimitusta ja ylläpitoa kiinteistöissä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Harrastivat äänekästä seksiä asunnon ovella: Nainen häädettiin asunnostaan, kuvalinkki2.9.2016 10.18
Löytyykö asunnostasi tämä riskipaikka? – Insinöörit varoittavat vesivahingon vaarasta5.8.2018 04.15
Pari vuokrasi kotinsa Airbnb:hin ja ihmetteli ”salaperäisiä valkoisia tahroja” asunnossaan – poliisi kertoi niille järkyttävän syyn, jonka vuoksi he eivät enää halua nukkua kotonaan29.7.2018 04.55

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Uusimmat

Luetuimmat