Puheenaihe

Fitnessmalli Merin, 22, treenatussa kropassa alkoi näkyä outoja oireita – totuuden paljastuttua nainen lopetti heti salilla käymisen

Meri Turusen arkisto

Meri Turunen ei tiennyt mitä oikein tapahtuu.

Urheilullisen naisen oireet olivat alkaneet pikkuhiljaa, mutta koko ajan pahentuneet. Päänsärkyä, muistivaikeuksia, univaikeuksia, tärinää, levottomuutta.

Turunen ajatteli tilanteen johtuneen ainoastaan uupumuksesta ja jatkoi sen vastaan taistelemista. Jos hän vain jaksaisi suorittaa samalla tavalla, niin kyllä se siitä. Lääkäritkään eivät osanneet auttaa.

Keskustelu ystävien kanssa muutti kuitenkin kaiken. Turunen tajusi yhtäkkiä olevansa vakavasti ylirasittunut.

– Paloin loppuun henkisesti ja fyysisesti. Huomasin yhtäkkiä hengästyväni pelkästä kävelystä ja ajatus treenistä ahdisti. Aluksi yritin vain jatkaa, mutta sitten oli pakko lopettaa ja kuunnella itseään.

Turusen tapauksessa oli monta tekijää. Hän oli voittanut vuoden 2017 Fitnessmallin tittelin, joka oli kannustanut naista kovaan treeniin. Tittelin myötä nainen alkoi myös yrittäjäksi, joka aiheutti puolestaan stressin rahan tulemisesta.

– Siihen päälle minulla oli vielä silloisessa parisuhteessani huono tilanne. Ne kaikki yhdessä olivat paha yhdistelmä. Hermostoni oli jatkuvassa ylirasitustilassa.

Tajuttuaan mistä on kyse, Turunen alkoi tehdä muutoksia elämäänsä. Salitreenit jäivät ja hän siirtyi toiselle henkilölle töihin. Elämään tuli uusi tasapainoinen ihmissuhde.

– Piti nöyrtyä ja astua hetkeksi sivuun kaikesta. Esimerkiksi uuden työn myötä oloni koheni viikossa, kun tiesi taas mistä se seuraava palkka tulee. Olen kyllä tosi yrittäjähenkinen ihminen ja joskus voisin palatakin siihen. Mutta nyt se ei minulle sopinut.

Turunen kertoo halunneensa tuoda tapauksensa esiin, vaikka häntä aluksi koko asia hävetti. Ja ehkä juuri sen takia.

– On varmasti monia, jotka ovat tässä samassa tilanteessa. Tästä on voitava puhua ääneen. Paraneminen ei voi alkaa ennen kuin myöntää asian itselleen ja astuu niiden tilannetta pahentavien asioiden luota pois.

– Kaikki ihmiset väsyvät. On kuitenkin tärkeä käydä rauhassa läpi, mitkä asiat johtivat siihen tilanteeseen. Muuten saattaa huomata olevansa parin vuoden päästä taas samassa solmussa.

Turusen elämässä tällä hetkellä kaikki on melko hyvin. Työt luistavat ja parisuhde on tasapainossa.

Tapaus kuitenkin aiheutti sen, että fitnessmalli ei enää käy kuntosalilla.

– Tällä hetkellä urheilen hiihtämällä, juoksulenkeillä ja kotona treenaamalla. Haluan kyllä saada itseni vielä tosi hyvään kuntoon ja ehkä joskus palaan salillekin. Nyt ei kuitenkaan ole sen aika, nainen hymyilee.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Kiloja kertynyt? Fitnessmalli-finalisti Satu-Lotta, 25, neuvoo: Tee nämä toimet iltaisin niin rasva palaa25.9.2018 03.50
Fitnesstähti Eevi Teittisellä vakava terveysongelma – "on ollut todella rankkaa"25.1.2019 04.15
Onko Maiju Riskala, 20, kilpailuhistorian notkein fitnesmalli? Katso huikeat kuvat tuoreesta voittajasta21.10.2018 16.40

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Uusimmat

Luetuimmat