Viihde

Tankotanssija Henriikka Roon juhla-asu paljasti jäätävän kokoisen hauiksen – "tämä on mun työväline"

Toni Tervo

Henriikka Roo on urallaan voittanut monenlaista tankotanssin parissa ja tuonut lajia tunnetuksi.

Nyt nainen valmentaa parhaillaan seuraavaa sukupolvea tankotanssin pariin. Hänen mukaansa laji onkin lisännyt suosiotaan junioreiden keskuudessa.

– Tulevaisuus näyttää oikein hyvältä. Jos miettii asiaa kansainvälisesti, niin Suomi on edellä monia muita maita lasten harrastamisessa. Esimerkiksi jenkeissä tankotanssi mielletään yhä sellaiseksi aikuisten jutuksi ja siinä on se seksikkyysnäkökulma vahvemmin mukana. Meillä tämä taas mielletään urheilulajina. Eli kisoja ajatellen meillä on hyvä etulyöntiasema, tankotanssija hymyilee Memphis Kampin 10-vuotisjuhlasyntymäpäivillä.

Roo tosin myöntää, että Suomessakin kuuluu yhä soraääniä.

– Eräästä 6-vuotiaasta oppilaastani tehtiin lehtijuttu ja kyllä sieltä tuli sen jälkeen aika värikästä tekstiä. Ei oikein ymmärretty miksi hänen pitää harrastaa niin vähissä vaatteissa. Tankotanssissa ihokontakti tankoon on kuitenkin tosi tärkeää ja ilman sitä, lajia on vaikea harrastaa. Se on tekninen juttu, Roo havainnollistaa.

Roo pitää nuorten opettamisessa erityisesti siitä, että tunneille tulevat ovat aina motivoituneita. Hänellä itsellään on myös visio, kuinka lajia voisi nuorten kannalta kehittää.

– Haluaisin viedä tätä enemmän siihen suuntaan, että olisi mahdollisuus esiintyä ryhmässä. Nyt kaikki on todella soolopainotteista. Mielestäni olisi hyvä, jos lavalla olisi vaikka kaksi tankoa ja nuoret voisivat vuorotellen käydä niissä esittämässä taitojaan.

Valmennuksiensa ohella Roo tekee edelleen jos jonkinmoista keikkaa. Hän kävi taannoin myös verestämässä kilpailutaitojaan Turun Tähti -kilpailussa, jossa nainen valittiin yleisön suosikiksi.

Ja onpa Roo edelleen melko hyvässä kunnossakin. Naisen lihaksekas ylävartalo pääsi erityisesti oikeuksiinsa hänen vieraillessaan Kampin Memphiksen 10-vuotissyntymäpäiväjuhlilla kimaltavassa ylhäältä avoimessa haalarissa.

– Ota kuva niin, että haba näkyy. Tämä on mun työväline, tankotanssija virnistää kuvaa otettaessa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Tankotanssija Henriikka Roo:n rohkea Instagram-kuva sai fanit innostumaan – "luulin, että heitä kiinnostaisi ihan jokin muu"1.11.2018 22.45
Tankotanssija Henriikka Roo esiintyi K-18-erotiikkafestareilla – ”Naisellisempi show kuin tankokeikkani”3.7.2018 04.00
Tankotanssi ja erotiikka liitetään usein toisiinsa – Henriikka Roo kertoo syyn sekä miksi tanssiasut ovat niin niukkoja23.7.2018 04.00

Etusivulla nyt

Uusimmat: Viihde

Uusimmat

Luetuimmat