Puheenaihe

SuSu: Koulutettujen suomalaisnaisten keskuudessa uusi ilmiö – ja se on suuri murhe Suomelle

Erityisesti vuoden 2015 jälkeen naisten muutto on kiihtynyt ja paluumuutto hiipunut, pois muuttavia suomalaisnaisia on ollut vuosittain viidestä kuuteen tuhatta.

Päivi Tuovinen

Naiset muuttavat ulkomaille selvästi miehiä useammin ja palaavat harvemmin. Erityisesti vuoden 2015 jälkeen naisten muutto on kiihtynyt ja paluumuutto hiipunut, pois muuttavia suomalaisnaisia on ollut vuosittain viidestä kuuteen tuhatta.

Asiasta kertoo Sunnuntaisuomalainen.

Sunnuntaisuomalaisenmukaan tyypillisin maastamuuttaja on alle 45-vuotias nainen, jolla on vähintään toisen asteen ja useimmiten korkeakoulutasoinen koulutus.

Samalla, kun maastamuutto on kasvanut, Suomesta muuttavien ja Suomeen palaavien naisten lukumäärien välinen ero on kasvanut: aiemmin täältä lähti noin tuhat naista enemmän kuin palasi takaisin, nyt poismuuttajia on vuosittain jopa kaksi tuhatta enemmän,Susun laskelmat osoittavat.

Syitä muuttoon on useita.

– Tiedetään, että naiset ovat miehiä rohkeampia muuttajia. Naisilla on myös miehiä keskimäärin korkeampi koulutustaso, mikä yleisesti lisää muuttamisen todennäköisyyttä ja muuttohalukkuutta, sanoo Sunnuntaisuomalaisenhaastattelema muuttoliiketutkija Timo Aro.

Yhtenä syynä saattavat olla Suomessa tehdyt koulutussäästöt, jotka ovat lisänneet tutkijoiden muuttoliikettä pois Suomesta.

– Toisaalta esimerkiksi suomalaisille sairaanhoitajille on perinteisesti ollut kysyntää ulkomailla, Aro muistuttaa lehdessä.

Lue koko Sunnuntaisuomalaisen juttu täältä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Suomalainen Riikka, 29, on nyt kuumaa tavaraa ulkomailla – Pariisissa tapahtui läpimurto14.1.2019 04.00
Erika, 25, sai törkeitä kommentteja ulkonäöstään naisten WC:ssa – ja sitten tuntematon nainen teki vielä jotain härskimpää19.3.2019 04.00
SuSU: Elisa, 40, harrastaa seksiä vieraiden miesten kanssa – aviomies Mika saa kotona puuhista kuvia ja videoita 8.8.2018 04.15

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Uusimmat

Luetuimmat