Puheenaihe

Erika, 25, sai törkeitä kommentteja ulkonäöstään naisten WC:ssa – ja sitten tuntematon nainen teki vielä jotain härskimpää

Nadi Hammouda

Miss Suomi -kilpailussa finaaliin asti päässyt Erika Helin joutui hiljattain erikoiseen välikohtaukseen.

Hän oli viettämässä ravintola Memphis Kampin 10-vuotissyntymäpäiväjuhlia, kun täysin tuntematon nainen katsoi asiakseen kommentoida missin ulkonäköä naisten WC:ssä. Helin kertoi tapahtumasta asiasta ensin uutisoineelle 7 Päivää -lehdelle ja vahvisti tapahtumien kulun myöhemmin Iltamakasiinille.

– Eli entuudestaan tuntematon nainen alkoi kehumaan mun kaveria ja kuuntelin vieressä. Sitten hän kääntyi puhumaan mulle, otti mahasta kiinni ja sanoi että "tämä on kyllä läski". En vielä siitä jaksanut alkaa mitään sanomaan takasin. Olin lähinnä hämillään. Sitten hetken päästä hän kääntyi uudelleen mua kohti ja tuli tosi lähelle naamaa. Hän kysyi, että olenko täyttänyt huuleni itse, kun ne ovat niin ryppyiset. Ja sitten siihen tulikin muuta porukkaa ja tilanne keskeytyi, Helin kertaa.

– Paha mielihän siitä jäi, mutta ei tullut mieleenkään et menisin selvittelemään hänen kanssaan tapahtunutta. Vaikutti ihmiseltä kenen kanssa ei voi keskustella rakentavasti. Tuskin myöskään näki omassa käytöksessään mitään väärää.

Helinin mukaan tapaus oli siitä erikoinen, että yleensä ulkonäön arvostelu rajoittuu ainoastaan verkkoon.

– Arvostelijoita harvemmin on livenä ollenkaan, joten sellainen käytös yllättää ja herättää todella outoja fiiliksiä. Tuntuu, että olisi tarpeen sanoa takaisin samalla mitalla, mutta toisaalta ei halua järjestää kohtausta tai alentua samalle tasolle. Sen sijaan nettikirjottelijoiden sanalla ei ole mun mielestä mitään arvoa.

– Käsittelen saamaani negatiivista "palautetta" puhumalla ystävien kanssa, jos tarvitsee. Mutta aika harvoin tällaista tarvitsee käsitellä. Olen sinut itseni kanssa ja jos haluan muuttaa itseäni jotenkin, niin lasken sen ennemmin itsensä kehittämisen ja terveydestä huolehtimisen puolelle, kuin et tekisin sen miellyttääkseni ketään. Mun elämässä ulkonäkö ei ole ykkösprioriteetti, enkä sellaista vaadi keltään muultakaan. Ulkonäkö on sellanen asia, että jokaisen tulis keskittyä vain omaansa.

Nainen toivookin ihmisten olevan toisilleen ja itselleen armollisia.

– Mun mielestä olisi hienoa, jos yleinen kauneusihanne voisi olla niin sanotusti ihmisen oma normaalipaino. Mitä se sitten kenenkin kohdalla meinaa. Sellanen paino missä on helppo pysyä, kun syö terveellisesti, liikkuu hyvin ja lepää riittävästi. Ennenkaikkea tämä on mun mielestä terveys- eikä ulkonäkökysymys.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Miss Suomi -finalisti Erika Helinin Facebook-oivallus vei naisen NHL-jääkiekkoilijoiden pariin – "kannatti avata suu"20.2.2019 04.55
Saara, 24, järkyttyi työhaastattelussa – haastattelijalta törkeitä kysymyksiä24.9.2018 04.45
Lola Odusogan ex-mies nöyryytti missiä karulla tavalla – Apu-blogi: tällaista ei kenellekään naiselle pitäisi tehdä4.2.2019 04.00

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Uusimmat

Luetuimmat