Puheenaihe

Yrittäjä palkkasi työntekijän, ja painajainen alkoi jo 9 päivän jälkeen – "Netissä levitetyt valheet kulkevat mukanani lopunikää"

Ari Sipola on toiminut yrittäjänä aikaisemminkin, mutta kertoo, ettei ole koskaan törmännyt samanlaisiin ongelmiin kuin mitä hänellä on nyt ollut henkilöstövuokrafirman työntekijän kanssa.

Ulla Yliherne

Lounasravintola Karhunkorven Kievarin Ari Sipolan ensimmäinen vuosi ravintolayrittäjänä Nurmijärvellä oli kaikkea muuta kuin helppo. Hän joutui keskelle poliisitutkintaa kohdattuaan ongelmia henkilöstövuokrayrityksen kautta palkkaamansa työntekijän kanssa.

Sipola kertoo puhuneensa tuttavilleen toissa kesänä, että hän voisi kaivata ravintolassaan apukäsiä. Kokoaikaisen työntekijän palkkaaminen ei ollut mahdollista, mutta muutaman tunnin päivässä kestävää keikkatyötä olisi tarjolla.

– Vuoden 2017 elokuussa minuun otti yhteyttä nainen, joka tarjosi apua. Työhaastattelun jälkeen kysyin naiselta, voisiko hän olla yhteydessä henkilöstövuokrausfirmaan, ja tulla töihin sitä kautta. Tämä sopi sekä hänelle että henkilöstövuokrausfirmalle, johon olin ollut jo aikaisemmin yhteydessä, Sipola kertoo Nurmijärven Uutisille.

Nainen aloitti lounasravintolassa työskentelyn jo heti seuraavana päivänä.

Pian ongelmia alkoi ilmaantua.

– Eräänä aamuna nainen soitti ja kertoi jääneensä sairauslomalle, Sipola sanoo.

Koska työntekijän sairausloman pituus jäi Sipolalle epäselväksi, hän otti yhteyttä henkilöstövuokrausyritykseen.

– Vuokrafirmalla ei ollut tietoa siitä, että nainen olisi jäänyt sairauslomalle eikä siitä kuinka kauan sairausloma kestäisi. Kun naista ei saatu yrityksistä huolimatta kiinni, ilmoitin vuokrafirmalle, etten enää tarvinnut naisen apua töissä.

Sipola kertoo lopulta saaneensa yhteyden myös suoraan naiseen itseensä ja kertoneensa myös hänelle, ettei töihin tarvinnut enää tulla.

– Heti tämän jälkeen aloin saada uhkailuviestejä kännykkääni. Pian myös Facebookiin ilmestyi viestejä, joissa käskettiin välttämään ravintolassa asioimista ja syytettiin minua valheellisesti muun muassa pimeiden palkkojen maksusta ja huonosta hygieniasta, Sipola sanoo.

Tapaus vaikutti myös Sipolan yrityksen toimintaan. Ravintoloitsijan mukaan esimerkiksi naisasiakkaat katosivat somekirjoitteluiden myötä.

– Netissä levitetyt valheet kulkevat mukanani lopunikää. Niiden kaikkien oikaiseminen on mahdotonta. Tästä jää ikuinen leima, Sipola huokaa.

– Menetin yöuneni ja jouduin käymään lääkärissä tämän takia. Eniten olen pahoillani vaimoni puolesta, joka otti tapahtuneen raskaasti.

Ravintoloitsija teki asiasta rikosilmoituksen. Käräjäoikeus antoi tuomionsa asiasta helmikuussa. Oikeus katsoi, että Facebookiin kirjoittanut työntekijän puoliso syyllistyi kunnianloukkaukseen. Hänet määrättiin maksamaan kunnianloukkauksesta aiheutuneesta kärsimyksestä Sipolalle 2 000 euroa.

Asiasta kertoi ensin Nurmijärven Uutiset.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Uusi alkoholilaki vie suomalaiselta yökerhoyrittäjältä asiakkaita – muut ravintolat kiittävät2.2.2019 05.15
Jopa 500 euroa ylimääräistä rahaa työntekijöille jos tietyt ehdot täyttyvät – suomalaisfiman neronleimaus poisti "maanantaipoissaolot"18.2.2019 04.45
Vuoden parhaat: Arman Alizad: Näissa ammateissa työntekijöille pitäisi maksaa niin paljon palkkaa kuin he haluavat28.12.2018 04.55

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Uusimmat

Luetuimmat