Puheenaihe

Pian, 28, treenattu kroppa ihastutti tuomariston toisensa perään – hetki ennen viimeiseksi jäänyttä fitnesskilpailua hän tajusi jotain ja lopetti uransa

Toni Tervo

Joskus sen vaan tietää, milloin on aika lopettaa.

Näin kävi entiselle Fitness-urheilija ja kilpacheerleaderille Pia Pajuselle. Nainen oli vuosia menestynyt kilpalavoilla erinomaisesti ja saanut sitä kautta pääsylipun erityisen arvostettuun Mr. Olympia -kehonrakennuskilpailuun.

Hiukan ennen lavalla astumista erikoinen tunne valtasi kuitenkin Pajusen.

– Mr. Olympia oli se kilpailu. The-juttu, johon tähtäsin pääseväni. Siellä takahuoneessa kuitenkin minut valtasi tunne, että tämä on viimeinen kilpailuni. Olen kilpaurheillut koko elämäni ja se on vaatinut paljon. Mietin aina tuleeko minulle ikinä sellaista oloa, että haluaisin lopettaa. Sitten kun se tuli, päätin tarttua siihen.

Päätös uran lopettamisesta tuli noin puolitoista vuotta sitten eikä nyt 28-vuotias Pajunen ole sitä katunut. Hän työskentelee yhä rakastamansa lajin parissa valmennuspuolella ja urheilee säännöllisesti.

– Ei lopettaminen oikeastaan hirveästi ole vaikuttanut. Ehkä ennen oma treenini oli enemmän tulevaa suoritusta palvelevaa, kun nyt taas voin kokeilla vähän erilaisempia juttuja. Voimaharjoittelua olen nyt tehnyt enemmän.

– Treenaan salilla nykyään 3-4 kertaa viikossa. Uskon harjoittelussa laatuun määrän sijasta.

Pajusen urheilullisuutta pääsee taas pian ihastelemaan televisiossa, sillä hän on mukana huhtikuussa alkavassa Gladiaattorit-sarjassa Tornadon alaisuudessa. Urheilijan mukaan tällä kertaa ohjelman kilpailijat pistivät kunnolla hanttiin.

– Odotan innolla miltä näyttää, kun saan turpaan telkkarissa. Ja ehkä sitä tuli pari kertaa annettua takaisinkin, hän virnistää.

– Gladiaattoriksi pääsy oli minulle lapsuuden haaveen täyttyminen. Jo silloin he edustivat jotain sellaista voimaa, jota kunnioitin.

Gladiaattoreissa usein kilpailijan ja gladiaattorin mittelö näyttää todella intensiiviseltä alusta lähtien. Pajunen paljastaa, että kilpailijat pidetään tätä auttaakseen tarkasti erillään gladiaattoreista.

– Me olemme tosi erillään ihan siihen asti, kunnes tulee ensimmäinen silmästä silmään -kontakti. Tietty matsin jälkeen sitten kätellään ja paiskataan yläfemmat hyvässä hengessä, nainen hymyilee.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Fitnessmalli Merin, 22, treenatussa kropassa alkoi näkyä outoja oireita – totuuden paljastuttua nainen lopetti heti salilla käymisen25.2.2019 04.55
Suomalainen Melina, 22, on bikini-fitnessin uusi tähti – nainen kertoo nyt kuinka tiukka kisakroppa syntyy5.3.2019 04.00
Fitnessmalli Maiju maksaa 4 päivän ruuasta 30-40 euroa – tällainen on naisen ruokakorin sisältö29.11.2018 04.15

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Uusimmat

Luetuimmat