Puheenaihe

Ukkomies teki Janni Hussille likaisen ehdotuksen julkisella paikalla – Blogi: naisen paljastukset työelämästä ovat karua luettavaa

Toni Tervo

Janni Hussi kertoo Cosmopolitanin blogissaan työurallaan kokemastaan seksuaalisesta ahdistelusta ja epäasiallisesta kommentoinnista.

Hussin mukaan hänen urallaan on tullut vastaan useita tilanteita, joissa häntä on haluttu paikalle vain naisen ulkonäön vuoksi. Vaikka asia on yritetty verhoilla toisin.

– En keksi montaa yhtä loukkaavaa tilannetta. Olet kuvitellut olevasi paikalla, koska osaamistasi arvostetaan, mutta sinut onkin pyydetty paikalle vain silmänruoaksi. Rajojasi kokeillaan ja testataan, kuinka pitkälle olet valmis menemään unelmaduunisi takia. Kun ilmoitat, ettei sinulle voi puhua kuin prostituoidulle, huomaat, ettei puhelimesi enää pärisekään ja joku muu on palkattu tekemään hommasi, hän kirjoittaa.

– Intoa on vaikea peitellä, kun olet havitellut unelmiesi työtä ja lopulta saat keskusteluyhteyden auki tulevaisuuden mahdollisuuksistasi. Hyvin pian keskustelujen edetessä kuitenkin huomaat, että puheenaiheet kääntyvät kerta toisensa jälkeen alapääjuttuihin ja siihen kuinka upealta näyttäisitte alasti yhdessä. Vaikka kummatkin ovat varattuja, se ei tunnu rajoittavan juttuja.

Hussin mukaan onkin surullista, että vaikka toimii arvojensa mukaisesti, siitä voi olla haittaa uralle. Asioiden julki puhumista pelätään.

Hän kertoo nykyään sietävänsä yhä vähemmän ja vähemmän epäasiallista kommentointia, jota etenkin nuorena katsoi läpi silmien ikään kuin "osana työnkuvaa". Hän mainitsee erityisen inhottavan esimerkin.

– Koen sietäväni hyvin ronskiakin läppää ja sellaista heitän itsekin hyvien ystävieni kanssa. Ero onkin siinä, että omaan myös jonkinlaisen tilannetajun. Sitä ei valitettavasti löydy kaikilta. Kuten ei esimerkiksi sinulta, naimisissa olleelta isäni ikäiseltä mieheltä, joka tulit tarjoamaan minulle rahaa seksistä työpaikalleni (olin urheilutapahtumassa promotöissä). Tilannetajun lisäksi taisi puuttua myös käytöstavat ja vähän muutakin.

Lue Hussin koko blogi tästä

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Janni Hussilla älyttömän kova tulonousu vuodessa – Sometähti kertoo IS:lle mistä 113 000 euron potti kertyy1.11.2018 09.09
Idealista: Janni Hussi tyrmistyi törkeästä viestistä – "Sä olet varmaan hyvä ottamaan suihin"26.9.2018 20.10
Janni Hussi ilmaisi halunsa räplätä kiveksiä ja Duudsonien Jarppi tarjosi Possessa naiselle kokemuksen – "Onpas ne kovat ja karvaiset"13.10.2018 14.49

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Uusimmat

Luetuimmat