Puheenaihe

Uusi 2 800-paikkainen pikalaiva Helsingin ja Tallinnan välille – Kuva: tältä näyttää pian merillä seilaava 250 miljoonaa maksanut ilmestys

Tallink-konserni saa kolmen vuoden kuluttua täydennystä laivastoonsa, kun Helsinki-Tallinna-välillä alkaa liikennöidä uusi Shuttle-pikalaiva. 

Tallink

Tallink-konserni ja Rauma Marine Constructions ovat tänään allekirjoittaneet sopimuksen uuden laivan rakentamisesta.

Kyseessä on LNG-käyttöinen Shuttle-pikalaiva, joka alkaa liikennöidä Helsinki–Tallinna-reitillä. Aluksen suunniteltu valmistumisaika on tammikuussa 2022.

Laivan kokonaispituus on noin 212 metriä, ja se voi kuljettaa 2 800 matkustajaa. Alus maksaa noin 250 miljoonaa euroa ja se rakennetaan Rauman telakalla. Työllisyysvaikutus telakalle on noin 1 500 henkilötyövuotta.

Uuden laivan avulla Tallink-konserni haluaa nostaa merenkulun energiatehokkuutta ja ekologisuutta. Uuden laivan bruttovetoisuus on noin 50 000 ja sen matkanopeus on 27 solmua.

Laiva käyttää polttoaineena nesteytettyä maakaasua eli LNG:tä ja täyttää kaikki nykyiset ja tulevat päästörajoitukset.

Shuttlen matkustajatilat ovat suuremmat ja istumapaikkoja ja miehistön hyttejä on enemmän kuin yhtiön uusimmassa laivassa Megastarissa.

Tavoitteena on myös kehittää älykkäitä autokansiratkaisuja yhtiön aluksille – näillä ratkaisuilla voidaan tehostaa lastausta ja purkua ja saada ne yhteensopiviksi Tallinnan satamassa jo käytössä olevien satamaratkaisujen kanssa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

No nyt – tämä K-18 risteilyalus tarjoilee jäätävää luksusta: tätä kaikkea se sisältää26.1.2019 05.30
Laivatyöntekijät kumoavat yleisen myytin risteilyistä – IL: M/S Romantic-sarjan tapahtumat ovat "hyvin harvinaisia”19.3.2019 04.30
Ruotsinlaivalla todettu todella tarttuvaa tautia – risteilyllä käyneitä pyydetään tarkistamaan nämä oireet välittömästi6.2.2019 04.30

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Uusimmat

Luetuimmat