Puheenaihe

Järkyttävä välikohtaus asuntonäytössä Suomessa – Remaxin toimitusjohtaja kauhistui ja kertoo miten jatkossa toimitaan

Remax-ketjun johtajan Pasi Aallon mukaan kiinteistövälittäjien turvallisuuteen kiinnitetään jatkossa aiempaa enemmän huomiota.

Juha Perämäki

JÄRVENPÄÄ | Remax-ketjun kiinteistövälittäjä joutui pahoinpidellyksi kesken asuntonäytön Järvenpäässä sunnuntaina. Tuntematon mies hyökkäsi kiinteistövälittäjän kimppuun sillä seurauksella, että tältä murtui kylkiluu. Tapauksesta tehtiin rikosilmoitus poliisille.

Remaxin toimitusjohtaja Pasi Aalto sanoo, että vastaavia tapauksia ei ole sattunut Suomessa hänen 15 vuotta kestäneellä urallaan kiinteistövälitysalalla.

– Mitään näin pahaa ei ole sattunut. Tämä on tosi, tosi harmi, eikä tällaista pitäisi tapahtua kenellekään. Kyllä täällä olivat tunteet pinnassa, kun asiasta kuultiin, Aalto kertoo.

Muualla maailmassa kiinteistövälittäjät ovat Aallon mukaan kohdanneet vaaratilanteita.

– Esimerkiksi Yhdysvalloissa on sattunut pahojakin tapauksia. Kyllä sitä on pelätty milloin niin sanottu suuri maailma tulee Suomeen, Aalto miettii.

Remax-ketjun kiinteistövälittäjille on Pasi Aallon mukaan annettu viime vuosina turvallisuuskoulutusta, jonka yhteydessä on painotettu, ettei kaikissa tilanteissa kannata olla sinisilmäinen.

– On puhuttu myös apuvälineistä, mutta ne ovat luvanvaraisia, eikä niitä ole helposti saatavilla.

Mahdolliset vaarat on Remaxilla tiedostettu ja Pasi Aallon mukaan on mahdollista, että tulevaisuudessa kiinteistövälittäjät eivät turvallisuussyistä käy kaikissa kohteissa yksin. Jo nyt välittäjät menevät tietyissä tapauksissa pareittain asuntoesittelyihin.

– Jos on ilta-aikaan esimerkiksi syrjäisiä kohteita ja tulee fiilis, että olisi parempi saada kollega mukaan, silloin on toimittu näin. Lisäksi on hyvä pitää huolta siitä, että yhteydet kollegoihin pelaavat ja että on välineitä, joiden avulla tiedetään, missä välittäjät kulloinkin liikkuvat.

– Turvallisuuteen pitää kiinnittää aiempaa enemmän huomiota, hän jatkaa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Uusimmat

Luetuimmat