Viihde

Nelli, 21, on varikkotyttö ja missifinalisti, joka aikoo murtaa stereotypiat – Kuva: "rakastan vaaraa ja jännitystä"

Nelli Makkosen arkisto

Etenkin moottoritapahtumissa on vuosien varrella ollut tuttu näky vähäpukeiset naiset keimailemassa ympäri varikkoa.

Nykyään vaatteita on tullut enemmän päälle, mutta varikkotyttöperinne on yhä voimissaan. Yksi heistä on 21-vuotias Nelli Makkonen, joka taannoin osallistui Imatran ajojen kisatyttö-kilpailuun ja muutenkin viihtyy ratavarikolla.

– Se rooli oli kokemattomalle pikkutytölle hyvin mieltä avaava ja elämää mullistava kokemus. Pääsin ensimmäistä kertaa kokeilemaan promootiotöitä ja gridtyttönä olemista lähdönjärjestelyyn. Näin kuskien keskittyneet katseet ja kuulin aivan muutaman metrin päästä starttaavat kilpapyörät. Voin sanoa, että sen hienompaa kokemusta saa hakea ja sen lähemmäksi ei moottoriurheilua pääse.

– Imatranajoista sain rutkasti itsevarmuutta lisää, kehityin ihmisenä ja tapasin paljon ihania ihmisiä. Tästä lähtien syntyikin intohimo moottoriurheilua kohtaan sekä halukkuus päästä näkemään ja kokemaan tulevaisuudessa paljon paljon enemmän.

Varikkotyttöinstituutiota on välillä kritisoitu aikansa eläneeksi ja seksistiseksikin. Makkosen mielestä heille on kuitenkin yhä tarve.

– Mielestäni kisatytön rooli vastaavissa tapahtumissa tänä päivänä painottaa yhä enemmän persoonallisuutta ja sisäistä kauneutta. Kilpailu ei ole enää niin ulkonäköpainotteista, eikä tytön tarvitse olla mikään paikallaan pällistelevä mallinukke. Kisatytön tehtävänä on nimenomaan nostattaa tunnelmaa, ihastuttaa persoonallaan, seurustella ihmisten kanssa sekä opastaa ja jakaa informaatiota sitä tarvitseville. Hän on positiivisella tavalla ammattimainen keulahahmo.

Makkonen nähdään myös pian järjestettävässä Miss Hot Rod -kilpailun finaalissa. Nainen haluaa sielläkin omalla esimerkillään murtaa stereotypioita.

– Jos voittaisin tämän kilpailun, olisin aktiivinen voittaja, tarttuisin uusiin mahdollisuuksiin ja paneutuisin Miss Hot Rod tehtäviin kunnialla. Voitto edesauttaisi myös omia vaikuttamis mahdollisuuksia. Haluaisin tuoda promotyöhön entistä iloisempaa asennetta ja vaikuttaa niihin mielikuviin, että tällaisessa työssä olevat naiset ovat vain kouluttamattomia tyhjäpäitä.

– Vahvuuksiani on määrätietoisuus, kokemus, optimistisuus. Tiedän mitä asioita haluan tulevaisuudessa toteuttaa ja minulla on selvä visio seuraavista askelistani. Kokemus tuo luottoa omiin kykyihin ja itsevarmuutta suoriutua mahdollisimman parhaalla tavalla. Osaan myös nostaa tunnelmaa ja vaikuttaa positiivisesti ihmisten mielialaan, siksi minut onkin palkittu kaveripiirin keskuudessa ilopillerin pystillä.

Tällä hetkellä Makkonen opiskelee liiketalouden koulutusalaa Haaga-Heliassa ja tekee sivutyönä promokeikkoja. Alkuvuodesta hän aloitti osa-aikaisena YIT Suomi Oy:llä toimistoassistentin virassa.

– Työyhteisö on itselleni vielä aika uusi, mutta he suhtautuivat missikisaan positiivisesti ja kertoivat omat tsemppinsä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Suomalaismalli Jonnan, 19, tatuointi kääntää päät kadulla kesäisin – "se sopi juuri sinne ja kun kävelen shortsit jalassa..."3.4.2019 04.55
Lääkäriopiskelija Heidi, 23, poseeraa pian missilavalla – Kuva: näyttävä kilpailija haluaa osoittaa, että nainen voi olla kaunis ja älykäs5.4.2019 03.50
Suvi, 20, on näyttävä pin up -malli, joka osaa korjata autosi – Kuva: Missifinalisti paljastaa yksityiskohdan vaatteistaan, jota ei päälle päin näy4.4.2019 03.50

Etusivulla nyt

Uusimmat: Viihde

Uusimmat

Luetuimmat