Puheenaihe

Miss Suomi -finalisti Jennan, 26, unelmalomalle järkyttävä päätös – tylyt potkut työpaikalta

Toni Tervo

Moni varmasti tietää sen tunteen, kun palaa lomalta ja arki iskee päin kasvoja.

Jenna Ruoholalle se kertautui moninkymmenkertaiseksi loppuvuodesta. Vuoden 2018 Miss Suomi -finaalissa kilpaillut nainen oli ollut pitkään haaveilemallaan reissulla kaakkois-Aasiassa ja palasi latautuneena kenkäalan yritykseen, jossa hän työskenteli.

Suomessa odotti kuitenkin karu yllätys.

– Aika nopeasti paluuni jälkeen kuulin, että minut irtisanotaan tuotannollisista ja taloudellisista syistä. Se oli aika shokki, Ruohola päivitteli Mionetto prosecco afterwork -tilaisuudessa keskiviikkona.

Ruohola päätti, ettei jää lamaantuneena miettimään järkytystään, vaan nappasi nopeasti uuden lennon. Tällä kertaa Etelä-Afrikkaan.

Se oli kuitenkin vain ongelman kohtaamisen siirtämistä.

– Kun palasin viimein Suomeen, se hetki koneen pyörien osuessa kiitorataan oli ihan karmea. Todellisuus iski kunnolla vasten kasvoja. Eihän minulla ollut kauheasti mitään säästöjä, kun olin säästänyt sitä Aasian reissuakin varten siinä luulossa, että minulla on työpaikka kotiin tullessani.

Tällä hetkellä Ruohola vielä miettii tulevaa suuntaansa. Missiajoilta jäi kuitenkin onneksi hiukan kontakteja, joilla kassavajetta on ollut hiukan mahdollista paikata.

 – Teen erilaisia host- ja promokeikkoja. Onneksi kuuluin myös liittoon ja sitä kautta saan tukia. Haluan kyllä vakituisen työpaikan. Pidän myyntitöistä ja nyt ehkä vähän tuntuu siltä, että en haluaisi palata muotialalle. Mutta katsotaan.

Ruohola on myös joutunut hiukan tinkimään jo elämäntyylistään.

– Vähän on joutunut. En onneksi ole koskaan ollut mikään kova shoppailija. Suurin osa kuluistani tulee asumisesta, sillä asun yksin Helsingin keskustassa. Jos tämä tilanne pitkittyy, niin sitten pitää katsoa asioista tinkimistä uudestaan taas.

Missi kertoo pitävänsä tällä hetkellä itsensä aktiivisena liikunnalla.

– Juoksen kesällä puolimaratonin ja sitä varten olen nyt harjoitellut. Liikunta on oikeasti tosi tärkeää. Ilman sitä pääni kestäisi varmasti tätä tilannetta todella paljon huonommin.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Suomalaismalli Jonnan, 19, tatuointi kääntää päät kadulla kesäisin – "se sopi juuri sinne ja kun kävelen shortsit jalassa..."3.4.2019 04.55
Ex-Miss Suomi Michaela Söderholm häkeltyi toimittajan tökeröstä kommentista – kellekään naiselle ei kannata sanoa näin16.10.2018 04.00
Suomalaiset missit innostuivat uudesta treenimuodosta joka "voi polttaa jopa 1000 kaloria kerralla" – myös tuloksia on näkynyt nopeasti5.4.2019 04.45

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Uusimmat

Luetuimmat