Puheenaihe

Nainen joi lähes 4 litraa vettä päivässä kuukauden ajan – tapahtunut muutos yllätti täysin

Kuvituskuva

Armi Suojanen / Arkisto

Mitä tapahtuu, jos alkaisi juoda päivässä huomattavasti enemmän vettä.

Tästä päätti ottaaa selvää bicycling.com -sivustolle kirjoittava Danielle Zickl. Nainen ottii haasteekseen juoda kuukauden ajan noin 3,8 litraa (eli yhden gallonan) verran vettä.

Kuukauden aikana hän huomasi useita muutoksia. Ehkä odotetuin niistä oli vessassa käyntien määrän lisääntyminen, mutta muut olivat jo ehkä hiukan yllättävämpiä.

Nainen huomasi esimerkiksi turhan napostelun tarpeen vähentyneen. Aiemmin hän oli lounaan jälkeen sortunut pienen nälän yllättäessä kevyeen naposteluun, mutta veden juonnin lisäämisen myötä se tunne katosi. Zicklin mukaan hän huomasi paremmin, milloin hänellä oikeasti oli nälkä.

Lisääntynyt energia päivän aikana yllätti naisen kuitenkin täysin. Naisen mukaan ensimmäistä kertaa aikoihin hän ei tuntenut itseään väsyneeksi kahden aikaan iltapäivällä. Jopa aiemmin paheena ollut iltapäivän kahvi sai sen myötä jäädä pois.

3,8 litraa vettä päivän aikana voi tuntua vaikealta määrältä juoda, mutta Zickl keksi näppärän keinon. Hän jakoi vesimäärään viiteen pulloon ja otti tavoitteeksi juoda yhden pullollisen vettä kolmen tunnin syklissä.

Veden juonti pitkin päivää on terveellistä, mutta kaikessa on rajansa. Liika veden juonti voi olla haitallista ja johtaa pahimmillaan tilaan, jossa veren natriumpitoisuus on liian alhaisella tasolla. Näin ollen riittävästä natriumin saannista tulee pitää huolta ennen vesihaasteen kokeilemista.

 

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Vettä juomalla 95 kiloinen tiputti 63 kiloiseksi eli 32 kiloa – Ei tuntisi samaksi, katso ennen ja jälkeen!20.3.2018 19.20
Uskomaton tarina: Kari odotti varmaa kuolemaa hyisen veden alla – sitten paikalle saapui sinnikäs pystykorva18.1.2019 04.45
Juotko näitä juomia treenin aikana? Vakava terveyshaitta uhkaa23.1.2019 04.55

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Uusimmat

Luetuimmat