Viihde

Janinan, 23, ulkonäkö kerää kehuja missilavoilla – Kuva: mutta mitähän naisen opettaja sanoo missin tulevasta koitoksesta?

Juha Jormakka

Janina Vänttinen on vasta 23-vuotias, mutta ehtinyt tehdä jo kaikenlaista elämässään.

Nainen on työskennellyt keittiöalalla, päiväkodissa, opiskellut pintakäsittelyalalla ja pyrkii nyt parturikampaajaksi ja kauneudenhoitoalan ammattilaiseksi. Sen lisäksi hän on esiintynyt missikisoissa ja toiminut promotyttönä sekä varikkotyttönä.

– Olen ihminen, joka tykkää ehkä vähän liiankin monista asioista. Olen aina miettinyt, että miten minä muka voisin keskittyä vain yhteen työhön kun tahdon tehdä niin paljon muitakin asioita. Tahdon laulaa, tahdon urheilla, tahdon tehdä parturikampaajan hommia yrittäjänä, tahdon tehdä promootiotyötä Moto babesina ja myös yksityisenä henkilönä, toimia mallina, ehkä opettaa tai olla johtotehtävissä jossakin pr alaan liittyvässä, toimia moottoriurheilun parissa...Tässä minulla onkin miettimistä, että kuinka saan yhdistettyä kaikki, nainen hymyilee.

Juuri mallintöiden ja promootiohommine takia hän päätyi mukaan erilaisiin missikilpailuihin. Vänttinen voitti Vuonna 2017 Imatralla järjestetyn Imatranajo Kisatyttö -kilpailun sekä ja hän oli yleisön suosikki Miss MP 2019 -kilpailussa viime helmikuussa.

Nyt nainen astuu jälleen missilavoille Miss Hot Rod -kilpailussa.

– Lähdin kilpailuun mukaan monestakin syystä. Olen kilpaillut vastaavanlaisissa kisoissa ennenkin, ja vaikka menestystä on tullut, ei työtarjonta ole ollut päätä huimaavaa niiden myötä. Miusta ois upeeta, jos tän kisan myötä tulisin paremmin huomatuksi ja ihmiset näkisi miun potentiaalin pr-tyttönä.

– Olin vasta käynyt toisessa kilpailussa ja ajattelin ensin, että onko tyhmää hakea heti Miss Hot Rod kisaan, kun olen juuri ollut esillä toisaalla. Mutta sitten monet ystäväni sanoivat että Janina, sinun täytyy elää hetkessä ja tehdä asioita vielä kun sinä olet nuori ja elämäntilanteesi sen sallii. He painottivat myös, että näkevät minussa ainesta niin moneen ja etenkin PR- hommiin ja nyt vain hakemusta tekemään ja unohda muiden mielipiteet.

Miss Hot Rod -kilpailussa häntä kiinnosti haettavan naisen kriteerit.

– Mutta miksi Miss Hot rod eikä esimerkiksi Miss Suomi? Jos ihan rehellisiä ollaan, niin en näe itseäni Miss Suomi -kaltaisissa tylsissä kisoissa pyörimässä valkaistujen hampaiden kera ja sipsutellen iltapuvuissa lavoilla. Siitä puuttuu se miun näkönen asenne ja ehkä se räväkämpi puoli sekä tietynlainen rentous. Miss Hot Rod kisassa ei etsitä tietyn kokoisia tai näköisiä tyttöjä. Tässä etsitään persoonaa ja se on minulle tärkeintä.

Naisen opiskelukaverit ovat myös suhtautuneet missihaaveisiin kannustavasti.

– Luokkatovereideni kanssa olen kuitenkin keskustellut kisasta aika paljon, ja he ovat niin ihanan innoissaan minun puolestani ja uskovat minuun täysin. Aivan ihana tukijoukko minulla siis kouluympäristössä. Olen luvannut heille, että jos voitan, niin tarjoan pulla-kahvit koko luokalle ja tätähän he nyt kuumeisesti odottavat että tulisin voittajana kotiin ja olisi pulla-kahvien paikka

– En ole opettajani kanssa kisasta vielä edes keskustellut, joten en tiedä onko hän tietoinen tulevista koitoksistani. Kyllä hän kuitenkin seuraa lehtiä ja mediaa. Oli hän aikaisemmasta kisastani ollut tietoinen ja täten nimesi minut silloin jo luokan julkkikseksi. Saa nähdä tuleeko kisasta vielä palautetta, Vänttinen nauraa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Viihde

Uusimmat

Luetuimmat