Puheenaihe

Salla sai potkut Jungle Juice Barista – nyt naiselle lävähti 10 000 euron lasku perään

Jungle Juice Barilla on Suomessa reilut 40 mehubaaria ja noin 300 työntekijää.

Aapo Siippainen

Perusteettomasta irtisanomisesta Jungle Juice Bar -ketjun oikeuteen haastanut Salla Jokinen kertoo saaneensa asianajajilta yli 10 000 euron laskun. Jokinen veti kanteen pois käräjäoikeidesta maaliskuussa. Jungle Juice Bar tiedotti tänään voittaneensa riidan.

– Summa muodostuu oman asianajajani laskusta ja Jungle Juice Barin asianajajan kuluista, Jokinen kertoi keskiviikkona Helsingin Uutisille.

Jokisen työsopimus purettiin viime vuonna koeajan puitteissa. Jokinen on sitä mieltä, irtisanomisen syynä oli muun muassa palkka, joka olisi noussut koeajan jälkeen.

– Jungle Juice Barin toimitusjohtaja on kertonut, että irtisanomisen syynä oli auktoriteettiongelma ja käytökseni, joka aiheuttaa huonoa työilmapiiriä. Nämä syyt ovat täysin tuulesta temmattuja. Uusia syitä irtisanomiselle tuli kesken oikeusprosessin sen jälkeen, kun minulla oli antaa näyttöjä aikaisempiin väitteisiin.

Jokinen veti kanteen pois helmikuisen valmisteluistunnon jälkeen. Hän koki, ettei kanne menestyisi ja maksettavaa voisi tulla huomattavasti enemmän.

– Istunnossa kävi ilmi, että minua vastaan on kutsuttu todistamaan henkilö, joka ei ole ollut kanssani minuuttiakaan töissä. Se sai hälytyskelloni soimaan. Miten hän voi kertoa, miten tein töitäni. Oli minun päätökseni jättää oikeudenkäynti kesken, koska takki oli valmisteluistunnon jälkeen tyhjä.

Jokinen kertoo, että hänen todistajanaan oli yksi työkaveri Jungle Juice Barista. Todistajiksi kutsuttiin myös kahta muuta työntekijää, mutta he eivät suostuneet todistamaan.

Kuinka yli 10 000 euron lasku vaikuttaa elämääsi?

– Töitä pitää tehdä kovasti. Toistaiseksi töitä ainakin on, kertoo lastentarhanopettajana Porissa työskentelevä Jokinen.

Onko asia nyt loppuunkäsitelty?

– Tämä ei ole loppuunkäsitelty. Aion tehdä sosiaaliseen mediaan postauksia aiheesta. Teen kaiken voitavani, että vastaavat tilanteet voitaisiin jatkossa estää. Toivottavasti tästä on ollut ihmisille apua, että olen tuonut asiat esille, Focus on Favorites -blogia kirjoittava Jokinen toivoo.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Liian eroottisten kuvien vuoksi kenkää saanut Elina Tervo lataa – "Jaan omaa elämääni ja suurimman osan siitä vietän uikkareissa"19.5.2017 23.00
Miss Suomi -finalisti Jennan, 26, unelmalomalle järkyttävä päätös – tylyt potkut työpaikalta12.4.2019 04.00
Salla lopetti työt 4 minuuttia liian aikaisin ja sai potkut – Nyt puhuu oikeuteen haastettu työnantaja11.11.2018 21.30

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Uusimmat

Luetuimmat