Puheenaihe

Mona, 35, niittää suosiota Instagramissa – pian naisen herkkuja pääsevät kaikki maistelemaan

HERKUT Sosiaalisessa mediassa suosittu Mona Tähtinen avaa uuden kakkustudion Alppilaan.

Gluteenittomien kakkujen luominen ei ole vaikeaa, kunhan vain tuntee oikean valmistustekniikan.

Mona Tähtinen

Facebookissa ja Instagramissa suosiota niittänyt Mona Tähtinen, 35, on herkullisen tilaisuuden äärellä.

Kakkuja tehdessä on kiva leikitellä.”

Vapun tienoilla Porvoonkadulla avautuu upouusi HUG Cafe, joka on kahvila ja kakkustudio. Samaan paikkaan muuttaa hänen Lauttasaaressa toiminut tilausleipomonsa.

Kahvilan muut omistajat ovat Ann-Mari Mikander ja Omar Al-Mutar.

Kakkustudiossa voi käydä kahvittelemassa, nauttimassa all day -breakfastia ja tilata taidokkaita kakkuja vaikka perhejuhliin. Kaikki tuotteet ovat gluteenittomia – tarkoituksella.

Tähtisellä todettiin viisi vuotta sitten autoimmuunisairaus, jonka vuoksi hän noudattaa gluteenitonta ruokavaliota.

– Vehnän voi korvata hyvin monella gluteenittomalla raaka-aineella, esimerkiksi peruna-, riisi- tai mantelijauholla. Samoin kookos ja kvinoa ovat monipuolisia, Tähtinen kertoo.

– Vaikka gluteenittomia tuotteita pidetään joskus kuivina ja murenevina, se ei todellakaan pidä paikkaansa.

Kakkumuijaa taiteilijanimenään käyttävä Tähtinen leipoo vuodessa satoja kakkuja. Hän kehittää luomuksensa asiakkaiden toiveiden ja oman mielikuvituksensa pohjalta.

– Pidän siitä, että mahdollisimman monessa kakussa on jokin tarina. Se voi liittyä juhlapaikkaan tai vaikka päivänsankariin, jota juhlitaan. Kakkuja tehdessä on kiva kokeilla ja leikitelläkin, Tähtinen myhäilee.

Yllättävän moni tilaaja antaa Kakkumuijalle vapaat kädet suunnitella kakun ulkoasun kokonaan. Hän myös nimeää jokaisen tekemänsä kakun.

– Jos eteen tulee sellainen toive, joka selvästikään ei ole omalla vahvuusalueellani, silloin suosittelen asiakkaalle jotain toista kakuntekijää, Tähtinen myöntää.

Uniikkeihin kakkuihin Tähtinen valmistaa kaiken itse. Hillot hän tekee marjoista ja hedelmistä – täyte puolestaan on usein marenki-voikreemiä.

Pidän siitä, että kakussa on jokin tarina.”

Herkkujen valmistajan suursuosio on siivittänyt Tähtisen myös kirjailijauralle. Parisen vuotta sitten WSOY julkaisi hänen ja Laura Karlinin tekemän kirjan Say It With a Cake.

Teoksen sivut pursuavat toinen toistaan upeampia kakkuja, joiden yltä suorastaan vyöryy värikkäiden koristeiden tulva.

Kirja on myös hyvä osoitus siitä, että Tähtinen ei pidä reseptejään piilossa, sillä kirjan ohjeiden mukaan myös tavalliset kotileipurit voivat kurkistaa gluteenittomien täytekakkujen ihmemaailmaan.

– Uutta kirjaa on luonnosteltu, mutta se odottelee vielä syntymistään.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Uusimmat

Luetuimmat