Puheenaihe

Äidit kyllästyivät ennakkoluuloihin Suomessa ja yhdistivät voimansa – jo 4000 naista mukana uudessa yhteisössä

TYÖELÄMÄ Vaikka työmarkkinoiden suhtautumisessa äitiyteen on vielä paljon petrattavaa, on myös asioita, joita naiset voivat itse tehdä, sanoo Mothers in Businessin Annica Moore.

Hanna-Mari Kanervo uskoo, että lastensaanti ja äitiys ovat muuttaneet häntä työntekijänä ainakin siten, että hänestä on tullut tehokkaampi. Työpäivää ei tee mieli venyttää, kun kotiin on kiire. Kuvassa myös hänen poikansa Tarmo.

Johanna Erjonsalo

Mitä jos nuorehkon naisen palkkaamista ei nähtäisikään riskinä mahdollisen äitiyden vuoksi vaan äitiys olisikin voimavara? Tästä ajatuksesta ponnistaa urahenkisten äitien yhdistys Mothers in Business (MiB ry), joka haluaa muuttaa työelämän ajattelutapaa äitiydestä.

MiB ry:n hallituksen puheenjohtajan Annica Mooren äitiys korkea aika valjastaa parempaan käyttöön työmarkkinoilla. Kehitettävää on paljon.

– Kehitettävää löytyy niin työelämän asenteista kuin perheystävällisistä käytännöistäkin. Jopa 20 prosenttia jäsenistämme on kokenut perhevapaisiin tai perhetilanteeseen liittyvää syrjintää, Moore kertoo.

Yhtenä murheenkryyninä Moore näkee nykyisen perhevapaamallin, joka ylläpitää hoivavastuun epätasa-arvoa, eikä tue riittävästi työn ja perheen yhteensovittamista.

Työn ja perheen sujuva yhteensovittaminen edellyttää Mooren mukaan yhteiskunnallisia lisätoimia. Ne koskevat perhepolitiikkaa, työpolitiikkaa, työelämän käytäntöjä ja asenteiden muokkaamista.

– Nuorehko nainen nähdään vielä valitettavan usein riskirekrytointina. Tähän liittyvät asenteet, joissa hoiva mielletään edelleen äitien ja naisten tehtäväksi, Moore huomauttaa.

Perhevapaiden tasaisempi jakaminen vanhempien kesken olisi Mooren mukaan tärkeää, sillä pidemmällä aikavälillä se heijastuisi asenteisiin hoivan työnjaosta ja purkaisi työelämän epätasa-arvoisia suhteita ja käytäntöjä.

Tästä hyötyisivät myös lapset.

– Annetaan lapsille tasa-arvoiset mahdollisuudet nauttia ajasta molempien vanhempiensa kanssa, hän korostaa.

Suuret muutokset tehdään Mooren mukaan rakenteiden tasolla. Rohkea perhevapaauudistus olisi hänen mukaansa keskeinen ratkaisu tilanteen muuttamiseksi.

Jokainen nainen voi kuitenkin vaikuttaa asioihin myös itse.

– Kun hakee töitä, kannattaa tunnustella, vastaavatko yrityksen arvot omia arvoja. Kun työpaikan on saanut, voi yrittää vaikuttaa työyhteisön perheystävällisyyteen.

Moore korostaa myös vertaistuen ja osallistumisen merkitystä. Niihin MiB ry tarjoaa mahdollisuuden.

– Tarjoamme urasuuntautuneiden äitien vertaisverkoston, jossa jäsenet voivat sparrata toisiaan oman polkunsa löytämisessä niin työnhaussa, osaamisen kehittämisessä kuin työn ja perheen yhteensovittamisessakin. Tehtävämme on kehittää työelämää uraäitien lähtökohdista ja osallistua yhteiskunnalliseen keskusteluun.

Yhdistykseen voivat liittyä kaikki, jotka sen omakseen kokevat.

– Suosittelen lämpimästi kaikille, jotka haluavat verkostoitua osaavien ihanien äitien kanssa ja kehittää osaamistaan joustavasti töiden, opintojen tai perhevapaiden ohella, Moore sanoo.

Mothers in Business MiB ry

Vuonna 2014 perustettu, lähinnä korkeasti koulutettuja äitejä yhdistävä verkosto.

Toimii kymmenellä paikkakunnalla.

Tukee jäseniään työn ja perheen yhteensovittamisessa, tarjoaa mahdollisuuksia osaamisen kehittämiseen, verkostoitumiseen ja uralla etenemiseen.

Edistää äitien asemaa ja perhemyönteisyyttä työelämässä ja yhteiskunnassa.

Yhdistyksellä on yli 4 000 jäsentä.

Jäseneksi voivat liittyä kaikki, jotka kokevat järjestön omakseen.

Yhdistyksen Work Like a Mom -kampanja muistuttaa, ettei äitiys saa olla kenenkään uran esteenä.

Kampanja nostaa esiin äitien kohtaamia ennakkoluuloja ja syrjintää työelämässä samaistuttavasti ja huumorin keinoin.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Uusimmat

Luetuimmat