Puheenaihe

Vaatemyyjä Tarja, 25, teki upean muodonmuutoksen: XXL-koko vaihtui M:ksi – Kuva: "Olen elämäni kunnossa!"

Lifu / Linda Lipponen

Tarja Karmavuo inhosi ennen itseään.

25-vuotiaalle naiselle oli tyttären syntymän jälkeen iskenyt masennus ja sitä kautta paino oli noussut reilusti. Tilanne eteni jo huolestuttavaan suuntaan.

– Aloin syömään suruun, itkin monia kuukausia. Se oli vaikeata aikaa. Meni pari vuotta ja eräs päivä katsoin itseäni peiliin ja järkytyin että miten iso ja väsynyt olinkaan. Ei ollut energiaa leikkiä tyttäreni kanssa, en jaksanut mennä ulos lenkille, halusin vaan olla kotona sohvalla syömässä take away-ruokaa. Tiedostin olevani sairaalloisen ylipainoinen, mutta silloin peiliä katsoessa näin selkeämmin ongelmani, hän kertoo.

Painon kanssa kamppailu oli vaatemyyjänä työskentelevälle naiselle tuttua jo ennen synnytystä. Tuolloin hän oli kuitenkin lähtenyt purkamaan tilannetta väärällä tavalla.

– Ennen kun sain tyttäreni painoni oli tosi korkealla. Vihasin vartaloani niin paljon joten aloin syömään niin vähäsen kun pystyy ja liikkumaan niin paljon kun jaksaa. Se oli tosi väärin terveyttäni kohtaan, että aloin kuihtumaan noin radikaalisti. Ihme ja kumma ei tullut mitään pysyviä vammoja.

Ystävä vinkkasi Karmavuolle nettivalmennuksesta, joka voisi auttaa hänet alkuun. Hän päätti kokeilla sitä.

– Sain kerättyä rohkeutta ja menin uusimaan salikorttini. Aloin syömään säännöllisesti, puhtaasti ja tarpeeksi. En muista tarkkaan milloin fyysisiä muutoksia alkoi näkymään, sillä yritin välttää vaakaa ja peilejä. Yksi kerta menin huvikseni kokeilemaan farkkuja ja huomasin, että hitsit sentään nämähän farkut ovat jo isot minulle!

–Koska treenasin kovaa ja paljon, niin en itse tajunnut miten hyvin laihduin. Kesti pitkään, että tajusin olevani M-kokoa enkä XXL-kokoa. Olen oppinut tykkäämään itsestäni enemmän ja en stressaa niin paljon syömisestäni ja treenaamisestani. Jaksan liikkua perheeni kanssa, treenata salilla ja käydä töissä: Olen elämäni kunnossa!

Nyt nainen haluaa auttaa muita kertomalla elämänmuutoksestaan ja pian hänet nähdäänkin Wellnessmallikilpailun finaalissa.

– Lähdin kilpailun mukaan, koska haluan inspiroida omalla toiminallani ihmisiä, ketkä ovat olleet samankaltaisissa tilanteissa kuin minä. Haluan auttaa ihmisiä olemaan parhaita versioita itsestään. Kokonaisvaltainen hyvinvointi kuuluu kaikille. Ei tarvitse olla tietyn kokoinen tai ikäinen, julkkis tai tavis, Meillä kaikilla on oikeus liikunnan iloon ja parempaan oloon. Asenne ratkaisee!

Karmavuo itse pyrkii harrastamaan mahdollisimman paljon hyötyliikuntaa salin lisäksi.

– Pyrin joka päivä harrastamaan hyötyliikuntaa ja nyt kun on niin hienot ilmat ulkona - liikkuminen on kivempaa ulkona!

Kuntosalilla treenaan 3-5 kertaa viikossa riippuen aikataulusta. En stressaa treeneistä niin paljon kuin ennen painonpudotustani. Nykyään treenaan fiiliksen mukaan.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Karoliina, 19, häpesi "huonoa pyllyään" ja alkoi treenata hullun lailla – kuva: nainen tajusi kuitenkin jotain ja nyt peilistä tuijottaa takaisin upea ilmestys17.4.2019 04.00
Suomalaismalli Jonnan, 19, tatuointi kääntää päät kadulla kesäisin – "se sopi juuri sinne ja kun kävelen shortsit jalassa..."3.4.2019 04.55
Mailis Penttilä timmissä kunnossa – Kuva: kroppaansa tyytymätön nainen aloitti tankotanssin ja kovan salitreenin15.10.2018 04.00

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Uusimmat

Luetuimmat