Puheenaihe

Etsintäkuulutetun Janne "Nacci" Tranbergin ex-vaimo astuu ensimmäistä kertaa julkisuuteen – Hanna kertoo nyt erikoishaastattelussa avoimesti millainen oli 10 vuoden parisuhde Suomen etsityimmän rikollisen kanssa

Hanna Hertell

Hanna Hertellin arkisto

Hanna Hertell tapasi mielenkiintoisen miehen siskonsa kautta ollessaan 16-vuotias.

Tuolloin rakkaus ei syttynyt, mutta miehen mielenkiinto Hannaa kohtaan heräsi. Tämä alkoi päättäväisesti lähettää tälle kirjeitä ja pyysi vierailemaan luonaan.

Hertelliä tilanne kuitenkin aluksi arvellutti. Ihastunut mies oli nimittäin Janne "Nacci" Tranberg, joka tunnetaan tätä nykyä Suomen etsityimpänä rikollisena.

Lähetellessään Hertellille kirjeitä, hän oli vankilassa.

– Silloin ajattelin, että en minä kyllä tuonne vankilaan lähde häntä katsomaan, Hertell muistelee.

Trangbergin päästyä vankilasta kaksikko alkoi kuitenkin tapailla. Ja pian tapailu syveni jo vakavaksi suhteeksi.

– Aloimme seurustella vuonna 2004 ja 2005 menimme kihloihin. Tyttäremme syntyi vuonna 2006. Se oli aika nopeaa, Hertell hymyilee.

Seuraavat 10 vuotta Hertell ja Tranberg olivat pariskunta. Vaikka hänen miehensä vietti samaan aikaan rikollista elämää, Hertell onnistui pysymään siitä irti.

– Hän ei koskaan pyytänyt minua tekemään mitään laitonta. Hän tiesi hyvin, että en tekisi sitä. Hänellä oli kerho ja oma elämänsä kodin ulkopuolella ja kyllä minä sen tiesin. Kotona olimme

kuitenkin kuin kuka tahansa pariskunta ja teimme ihan normaaleja juttuja.

– Mutta totta kai se elämä jollain tavalla välillä näkyi. Olimme esimerkiksi yhdessä Espanjassa hänen ollessaan etsintäkuulutettuna. Tällaiset kokemukset ja esimerkisk kotietsinnät omalla tavallaan yhdistivät meitä. Ajattelimme, että okei, näin tapahtui, mutta me ollaan tiimi ja selvitään siitä yhdessä.

Hertell kertoo, ettei koskaan nähnyt "Peteä", niinkuin hän miestään tämän toisen nimen mukaan kutsuu, rikollisena.

– Minulle hän on aina ollut ihminen. Ja hyvä ja välittävä isä tyttärellemme.

Juttu jatkuu kuvan jälkeen

Vuonna 2015 Hertell ja Tranberg kuitenkin erosivat.

– Ehdimme olla vuoden naimisissa ja jotenkin ajattelimme, että suhteemme hoitaa itse itsensä. Pete oli paljon ulkona tuolloin kerhon kanssa ja käytti huumeitakin. Se oikeastaan söi sen ajan suhteeltamme. Kai silloin ajattelimme, että asiat vaan itsekseen järjestyvät, Hertell pohtii.

– Eron jälkeen oli aika, jolloin emme olleet juurikaan yhteyksissä muuten kuin pakollisissa asioissa. Sen jälkeen välimme paranivat. Nykyään olemme taas hyvissä väleissä, mikä on tyttären kannalta myös mukavaa.

Hertell on itse tällä hetkellä sinkku. Hän tosin seurusteli eron jälkeen jonkin aikaa toisen miehen kanssa. Se tuntui herättävän monissa kysymyksiä.

– Ihmiset ihmettelivät, että saanko Peten jälkeen seurustella enää kenenkään muun kanssa. Totta kai saan. Ihmiset ovat ehkä lukeneet liikaa rikosromaaneja ja katsoneet telkkaria, Hertell nauraa.

Nainen kertoo suhteen Trangbergiin opettaneen hänelle paljon.

– Opin, että ei tarvitse miettiä mitä muut ovat mieltä. Pitää vaan olla sen ihmisen kanssa, jonka kanssa oikeasti haluaa olla.

Janne "Nacci" Tranberg

Entinen Cannonbal MC:n jäsen.

Suomen etsityin rikollinen

On myös Europolin most wanted -listalla.

Miehen tarina ilmestyy kirjakauppoihin 8. toukokuuta. Kirjan on kirjoittanut MTV:n rikostoimittaja Pekka Lehtinen.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

IL: TV-tähti Jorman läheinen hetki Maisa Torpan kanssa meinasi käydä miehelle kalliiksi – vaimo reagoi "rintakuvaan" melko voimakkaasti9.4.2019 04.55
Huippumallivaimo Vilma Bergenheimin muutos järkytti ex-jääkiekkoilija Sean Bergenheimia – "Mitä sun kropalle on tapahtunut?"24.1.2019 04.00

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Uusimmat

Luetuimmat