Puheenaihe

Kahden naisen murhamysteeri kohahdutti Suomea 1959 – tapausta oli tutkimassa näyttelijä Kari Hietalahden isoisä, joka uskoi tietävänsä murhaajan

Toni Tervo

Kari Hietalahdelle rooli Roba-sarjassa ylikonstaapeli Arto Mäkelänä on miehelle mieluinen pesti monesta syystä.

– Voin rehellisesti sanoa, että tämä on yksi parhaista työryhmistä, jossa olen ollut mukana. Meillä on hyvä ryhmä täynnä taitavia näyttelijöitä ja kaikki tietävät toistensa tavat toimia. Sarjan keissit ovat monipuolisia ja pohjaavat hyvin totuuteen. Toivon, että saamme tulevaisuudessa tehdä tätä vielä lisääkin, mies kehuu.

Hietalahdelle poliisitehtäviin tutustuminen on jo tuttua. Hänen isoisänsä oli poliisi ja kertoi nuorelle pojanpojalleen paljon työstään.

– Välillä tuntui, että pappa kertoi vähän liiankin paljon, näyttelijä nauraa.

– Hän tutki Tulilahden murhia, jossa ne kaksi naista haudattiin suohautaan vuonna 1959. Kuulin siitä tapauksesta pienenä poikana niin paljon, että se askarruttaa vieläkin. Pappa näytti jopa vähän kuviakin.

Näyttelijä kertoo, että hänen isoisänsä uskoi ratkaisseensa murhan.

– Papan mukaan heillä oli murhaaja pidätettynä ja tunnustus jo saatu. Hän kuitenkin veti sen takaisin ja teki itsemurhan poliisin putkassa. Tapaus jäi sen vuoksi ikään kuin auki ja mietitytti häntä pitkään.

Hietalahti kertoo ihailleensa isoisäänsä ja nähneen kuinka häntä kunnioitettiin myös niin sanotun vastapuolen toimesta.

– Monet konnat pitivät häntä ikään kuin hyvänä kyttänä ja saattoivat ostaa kahviakin, jos näkivät värjöttelemässä kylmissään partiossa.

Vaikka Arto Mäkelän hahmo hänen isoisästään poikkeaakin, Hietalahti kertoo ottaneensa yhden ominaisuuden mieheltä mukaan rooliin.

– Hän opetti, että asiakasta on aina lähestyttävä ja kohdeltava kunniottavasti.

Tulevalla kaudella Hietalahden roolihahmo kamppailee myös ikäkriisin ja erinäisten terveysvaivojen kanssa. Hän yrittää muun muassa muuttaa elämäntapojaan urheilullisemmaksi.

Tästäkin näyttelijällä on omakohtaista kokemusta.

– Vähän ennenkuin täytin 50 vuotta, aloin käydä kunnolla salilla. Selkä oli mennyt silloin niin pahasti juntturaan. Tein myös muutoksia ruokavalioon. Se oli elämäni paras päätös.

– Minulla on paljon ystäviä, joilla terveys on alkanut reistailla. On diabetestä ja muuta. Mielestäni omasta terveydestä huolehtiminen on sellainen valinta, joka jokaisen kannattaisi tehdä.

 

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Tiesitkö? Näyttelijälegenda Kari Hietalahdella yllättävä sivutyö – "Kysyin onnistuuko ja he sanoivat kyllä"9.11.2018 04.15
IS: M/S Romantic-sarjan mysteerikaunottaren henkilöllisyys selvisi – Kuva: Antti Luusuanniemen himoitsema "megatits" on näyttävä tanssija13.3.2019 03.50
Hyttysiä oli ensin tänä kesänä jättimäärä ja sitten ne yhtäkkiä katosivat lähes kokonaan – tutkija selittää "poikkeuksellisen" mysteerin syyn5.8.2018 04.45

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Uusimmat

Luetuimmat