Viihde

Nelli Matula tyrmää yleisen harhaluulon itsestään – "Nyt on oikea hetki paljastaa tämä asia"

Toni Tervo

Viime vuosina on alkanut vaikuttaa siltä, että jos sanakirjassa olisi sanan itsevarmuus kohdalla kuva, se voisi olla Nelli Matula.

Musiikkivideoissaan miestä kaulapannassa ja talutushihnassa pitävä, sormea heilutteleva vaaleaverikkö näyttää ulospäin siltä, että häntä ei voi hetkauttaa mikään. Sosiaalisessa mediassa hän on itseironinen ja osaa nauraa itselleen.

Tämä käsitys, kuten niin usein, on kuitenkin vain osa totuutta. Ja nyt Matula on valmis sen myöntämään julkisesti.

– Olen varmaan aina ollut aika herkkä, mutta vasta viime aikoina alkanut tajuamaan sen itsekin. Nykyään saatan itkeä monta kertaa viikossa vaan sen takia, että on niin hyvä fiilis. Ehkä se sormen heiluttelu ja hiusten pyörittely on ollut omaa suojamekanismiani, laulaja pohtii.

– Jokaisella meillä on elämässä omia rooleja, joita vedämme. Eivätkä ne välttämättä tarkoita, että olisit jotenkin feikki. Ne voivat olla jokainen omia osia persoonallisuudestamme.

Herkkyysteemaa sivutaan myös Matulan uudella singlellä, nimeltä Helposti särkyvää. Julkaisu on Matula-faneille ehkä hiukan uusi kokemus, sillä se esittelee huomattavasti pehmeämmän naisen.

– Välillä on hyvä näyttää itsestään uusia puolia. Koen, että nyt on oikea hetki paljastaa tämä asia.

Matula teki debyyttinsä vuonna 2016 vain 20-vuotiaana.

Menestystä tuli nopeasti ja vuonna 2017 hän oli Emma-gaalassa ehdokkaana vuoden tulokkaaksi. Singlet menestyivät ja huomiota tuli.

Hiljattain levy-yhtiötä Universalille vaihtanut Matula kertoo kehittyneensä vuosien varrella ennen kaikkea artistina.

– Nyt osaan jo sanoa, jos joku juttu ei kuulosta ihan omalta. Aiemmin on saattanut liikaa ajatella, että "okei toi tyyppi tuossa on tehnyt biisejä niin pitkään, että kyllä hän tietää mikä juuri mulle on parasta". Ei hän aina tiedä.

Matula nousi parrasvaloihin niin aikaisin, että herää kysymys onko hän pystynyt elämään

lainkaan "normaalia" nuoren naisen elämää.

– Tietyssä mielessä jotain asioita on ehkä jäänyt kokematta. Esimerkiksi baareissa bilettämistä en ole juuri harrastanut. Mutta se ei johdu siitä, että minut olisi katapultattu bisnekseen jotenkin aikaisin. Se ei vaan ole koskaan kiinnostanut. En myöskään koskaan ollut alaikäisenä missään bileissä.

– Keikkailen myös baareissa niin paljon, että niissä notkuminen vapaa-ajalla ei oikein kiinnosta, laulaja hymyilee.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Nelli Matula sai puhelun, jota luuli ensin täydeksi vitsiksi – "Sen jälkeen olin, että damn olisi pitänyt aloittaa kuntokuuri aikaisemmin8.6.2018 03.50
Jenni Vartiainen lehdelle: Elin kaksoiselämää – "se oli tosi siistiä"4.10.2018 23.15
Virpi Kätkä, 49, on uskomattoman tiukassa kunnossa – Kuva: sai Selviytyjät-kuvauksissa oivalluksen, joka näkyy yhä naisen kropassa26.4.2019 03.50

Etusivulla nyt

Uusimmat: Viihde

Uusimmat

Luetuimmat