Viihde

Tässäkö Suomen Backstreet boys? Ja hitot – Kuumaa-yhtye torppaa poikabändin leiman ja kertoo mistä yhtyeessä on oikeasti kyse

Andre Pozusis

Suomeen kasattiin uusi poikabändi ysärityyliin - manageri ja levydiili takataskussa ennen kuin bändillä oli edes nimeä

Näin kertoi eräs otsikko vuonna 2017, kun Kuumaa-yhtyeestä alettiin kirjoitella ensimmäisen kerran lehdissä. Toisin kuin ehkä voisi otsikosta kuvitella, Suomeen ei ollut syntynyt uusi Backstreet Boys.

– Totta kai tuollainen vähän meitä harmitti. Kuitenkin lopulta aloimme suhtautua koko poikabänditermiin vähän ironisesti. Haluaisin tässä välissä muistuttaa, että poikabändissä kukaan ei soita yhtään soitinta, yhtyeen laulaja Johannes Brotherus nauraa.

Ja Kuumaassa todellakin soitetaan. Brotheruksen lisäksi yhtyeen muodostavat rumpali Jonttu Luhtavaara, basisti Aarni Soivio, kitaristi Aapo Närhi sekä kosketinsoittaja Antti Heiskala.

– Aarnin kanssa tapasimme jo ala-asteella ja silloin perustimme ensimmäisen yhtyeemme. Aapo tuli kuvioihin ylä-asteella ja Aarni tutustui Anttiin lukiossa. Jonttu tuli vielä myöhemmin kuvioihin. Bändi koottiin alun perin yhden illan bilebändiksi, mutta sitten aloimme miettiä, että tällä kokoonpanolla olisi kiva tehdä jotain yhdessä, Brotherus toteaa.

– Nykyään lähes kaiki uudet artistit ovat sooloartisteja, eikä bändejä niin paljon enää kiinnitetä levysopimuksiin. Se oli yksi syy, miksi halusimmekin lähteä nimenomaan bändinä tähän.

Kuumaa on myös siitä poikkeuksellinen yhtye, että se sai levytyssopimuksen jo ennenkuin bändillä oli edes nimeä. Tämä taas sai pahat kielet laulamaan, että kyseessä olisi levy-yhtiön koneiston masinoima tuote.

– Medialle ja monelle muulle se varmasti ulkopuolelta voi näyttää siltä. En väitä, etteikö tällainen alku olisi epätavallista ja monelle nostaa karvat pystyyn. Meidän pitää kuitenkin näyttää omalla musiikillamme, että kyse ei ole sitä, laulaja pohtii.

Yhtyeen musiikkia Brotherus kuvailee bändivetoiseksi popiksi.

– Tämän päivän pop-musiikki sekoittaa genrejä paljon. Meitä kaikkia kiinnostaa kokeilla asioita ja toivon, että musiikin takana kuuluu nämä viisi tyyppiä, joilla on vahva ambitio tuoda oma äänemme esiin.

Yhtyeen ensimmäinen levy julkaistiin 26. huhtikuuta ja Brotherus kertoo odottavansa innolla siitä tulevaa palautetta. Pientä esimakua yhtye sai järjestettyään faneilleen ennakkokuuntelun hiukan ennen levyn julkaisua.

– Veikkaan, että siellä sekä bändiä että kuuntelijoita jännitti yhtä paljon. Mutta tosi fiiliksissä vaikuttivat olevan. Suodattomaton palaute on parasta.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Viihde

Uusimmat

Luetuimmat