Viihde

Antti Ketonen hiljentyy rakkauskysymyksen edessä – sitten laulaja kertoo kolme asia, jotka jokaisen kannattaa kuulla

Antti Ketonen nauttii Helsingin sykkeestä.

Toni Tervo

Antti Ketosen ei alun perin ollut tarkoitus tehdä henkilökohtaista levyä.

Silti hän huomasi kerta toisensa jälkeen hakeutuvansa oman elämänsä koskettavimpien tarinoiden pariin kappaleita pohtiessaan. Lopulta hän päätti antaa periksi.

– Ei se ollut ajatuksena. Mutta niitä tarinoita alkoi tippua ja yksi toisensa jälkeen ne alkoivat muotoilla kokonaisuuden.

Yksi sellainen kappale oli uudella levyllä oleva Näkymättömiin, joka on kenties miehen uran herkimpiä ja henkilökohtaisimpia tulkintoja. Kappaleen tekee mielenkiintoiseksi se, että vaikka tunne on Ketosen, teksti ei ole.

– Joskus elämässä tapahtuu asioita, joita ei usko todeksi. Tää on yksi sellainen tarina, jonka Mariska hienosti puki sanoiksi

– Jännittää kyllä miten ihmiset ottavat levyn vastaan. Se kuitenkin poikkeaa aika tavalla Neljänsuoran biiseistä.

Yhtenä kantavana teemana albumilla on rakkaus. Se kuuluu lähes jokaisessa kappaleessa lähtien nimikkoraidasta Olisitpa sylissäni

Mutta kysyttäessä Ketoselta mitä rakkaus hänelle merkitsee, mies vakavoituu hetkeksi. Hiljaisen tuumaustauon jälkeen hän aloittaa vastaamisen.

– Minulle rakkaus näkyy kolmessa asiassa. Ensin on kehon asiat. Katseet ja kontakti. Sitten on mieli ja lopuksi on sydän, eli mitä pidempään tunnet toisen, sitä enemmän alat tuntea rakkautta ihastuksen ja halun ohella.

Ennen uutta levyä Ketosen elämässä on tapahtunut jonkin verran muutoksia. Hän on lisännyt urheilun määrää elämässään ja hiljattain muutti ensimmäistä kertaa sitten opiskeluaikojensa Helsinkiin.

– Olen kotiutunut tänne todella hyvin. Tykkään kaupungin kahvilakulttuurista ja nautin vaan istuskella katselemassa ihmisvilinää. Minusta kaupungissa saa ja pitää olla elämää.

– Kaduilla saan myös kävellä aika rauhassa. Täältä puuttuu sellainen pienelle kaupungille tyypillinen sormilla osoittelu.

Kesä tulee tänä vuonna olemaan miehelle tavanomaista rennompaa aikaa. Keikkoja on vähemmän ja se tarkoittaa, että artisti pääsee ensimmäistä kertaa nauttimaan ystäviensä yhteisestä projektista.

Tämä projekti on Ketosen ja hänen kavereidensa rakentama saunalautta Lohjanjärvellä.

– Se on sellainen kahdeksan kertaa neljä metriä iso lautta, jossa on kaksi kerrosta. Alemmassa kerroksessa on isot saunatilat ja ylemmässä sitten oleskelutilaa ja paikka grillata ja muuta sellaista.

– Se on tosi hieno sauna, mutta aiempina kesinä en oikein ole päässyt nauttimaan siitä. Neljänsuoran kanssa on tullut koko ajan oltua tien päällä. Nyt minulla on kuitenkin aikaa, kun keikkaa ei ole niin hirveästi.

Ketosen mukaan lautan rakentaminen oli omanlaisensa sijoitus.

– Kyllä se kallis oli, mies virnistää.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Viihde

Uusimmat

Luetuimmat