Viihde

Suvi Teräsniskan 1-vuotias poika teki Olli Lindholmille melkoisen kepposen kesken kiertueen – " Olli oli nojaillut kuitenkin seinään ja vähän puhallellut, ei tässä mitään"

Epe Helenius muisteli edesmennyttä Olli Lindholmia koskettavalla puheella.

Pekka Ruissalo

Kun puhutaan edesmenneestä laulaja Olli Lindholmista, ei Suomesta paljon parempia miehen analysoijia kenties löydy kuin Poko Recordsin pitkäaikainen pomomies Kari "Epe" Helenius.

Epe Helenius sai aloittaa lauantai-iltaisen, Olli Lindholmin muistolle järjestetyn Laulu Rakkaudelle-konsertin. Toinen samanmoinen alkaa Tampere-talossa sunnuntaina kello 19 ja on kestoltaan kaksi ja puoli tuntia.

– Minä opetin Ollia, ja Olli opetti minua. Muistelen, kun otimme Yön Varietee-levylle kuvia joskus vuonna 1982 Porin teatterissa ja Olli olisi halunnut ottaa kuviin sitkeästi niittivyöt sun muut kapineet. Sanoin, että se ei ole ollenkaan hyvä idea, koska nyt ei olla enää punkkia, nyt niittivyöt pois. Olli protestoi sitkeästi, mutta lopulta suostui vaatimukseeni, Helenius muisteli.

Myöhempinä vuosina rauhaton laulajasielu muuttui vähemmän levottomaksi – tai ainakin levottomuus muutti muotoaan. Keskeinen muutos tapahtui, kun laulaja lopetti juomisen.

– Jos nuorempana minä olin vaatinut Ollilta, niin nyt meni sitten niin että Olli vaati minulta. Oli ainakin Yö-karaokelevy, jonka sisällöstä hän ei kovasti pitänyt, ja soitti aika lailla välittömästi minulle puhelun, että kuulepas Kari Erik, oliko tämä mielestäsi hyväkin idea. Kyllä hän siitä sitten rauhoittui lopulta, Helenius muistelee.

– Kaikkein eniten Olli vaati kuitenkin aina itseltään. Varmasti on niin, että siitä syystä me kaikki olemme täällä tänä iltana tästä syystä, Helenius sanoi vakavana.

Laulaja Suvi Teräsniska kuuluu samaten niihin ihmisiin, jotka tunsivat Lindholmin vuosikausien ajan. Teräsniskan julkinen ura alkoi, kun tuolloin nuori nainen mankui Yön keikalle laulamaan. Lopulta Lindholm suostui pyyntöön. Teräsniska lauloi Oulussa Kiertolainen-kappaleen siihen malliin, että sen jälkeen ei ollut paluuta entiseen.

– No, myöhempinä vuosina oli joskus niinkin, että minulla oli tuolloin vuoden ikäinen poikani mukana kiertueella. Olli ei koskaan tätä asiaa minulle kertonut, kuulin sen laulajakollegalta. Poika oli löytänyt Ollin vaatelaukun, jossa oli sellaisia oikein todella kalliita farkkuja laukku täynnä. Sen jälkeen tämä oli kylmän viileästi tyhjentänyt vesipullon sinne laukkuun.

– Olli oli nojaillut kuitenkin seinään ja vähän puhallellut, ei tässä mitään, ei tässä mitään. Koskaan hän ei minulle asiasta maininnut kuitenkaan sanaakaan, ei valittanut, ei mitään, Teräsniska muisteli konsertissa.

Keikka-arvio Laulu rakkaudelle -konsertista julkistetaan sunnuntai-iltana 20.30.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Viihde

Uusimmat

Luetuimmat