Viihde

"Keinuvin lantein" esiintyvä teinityttö, imeliä balladeita ja esitys jonka aikana nukahtaa – Lue arviot Daruden tämän illan kilpakumppaneista

Darude edustaa Suomea Euroviisuissa.

Andrew MacRobert

Tänään tiistaina semifinaalissa esiintyvät 17 maan edustajat, joista kymmenen pääsee jatkoon.

Joukossa on Suomen Daruden ja Sebastian Rejmanin lisäksi melko kirjava joukko erilaisia artisteja. Tässä heistä lyhyet arviot.

 

Kypros

Tamta - Replay: Kuulostaako etäisesti tutulta? Ei ihme! Tekijät ovat samat kuin kakkoseksi päätyneellä Fuegolla. Kyllähän näillä rytmeillä finaaliin mennään, mutta kakkossijan uusiminen onkin jo vaikeampi temppu.

 

Montenegro

D-mol - Heaven: Imelää balkanilaissiirappia. Niin imelää, että ehdotan rätin ottamista napostelulautasen viereen. Rätille löydät käyttöä ennen kuin Darude valtaa lavan. Onneksi Montenegron esiintymispaikkaa vaivaa kirous. Tätä sijalta ei finaaliin yleensä mennä.

 

Suomi

Darude feat. Sebastian Rejman – Look Away: Darude, Sebastian ja taustatanssijat tanssinevat kevyesti finaaliin. Esitystä ja edustajaa ei tarvitse hävetä, ei sitten yhtään! Esityksestä löytyy juuri oikeaa rentoutta Sebastianin irrotteluita myöten.

 

Puola

Tulia – Fire Of Love: Värttinä päivittää itsensä 2010-luvulle. Hienoa, että paikalliselle tanhuryhmälle on annettu mahdollisuus tuoda kansantansseja viisulavalle. Tälä tuskin finaaliin mennään.

 

Slovenia

Zala Kralj & Gasper Santi - Sebi: Jos nyt tekee mieli jääkaapille, mene ihmeessä. Jos oli Montenegron esitys imelä, niin tämä saa sinut kuorsaamaan eikä tämän shown tarkoitus ole nukahtaa kesken kaiken.

 

Tshekki

Lake Malawi – Friend of a Friend: Hissimusiikkia. Lake Malawi-yhtyeen solisti kertoi haastattelussa laulun syntyneen tilanteessa, jossa hän oli juuri eronnut tyttöystävästään, istui autossaan matkalla kaupunkiin ja itki. Hänestä oli tullut se ”petetty ja jätetty”.

 

Unkari

Joci Papai – Az ên apâm: Joci Papai palaa viisulavalle kahden vuoden jälkeen omakielisellä, herkän kauniilla kappaleella. Myös Origo menestyi Kiovassa 2017 melko hyvin. Unkari tyylittelee finaaliin kyllä.

 

Valko-Venäjä

ZENA – Like It: Megateinitähti Zena esiintyy lavalla keinuvin lantein kertakäyttöpoppiksella. Mikä ettei, kyllä tämä teinityttö laulaa osaa, mutta riittääkö pelkkä nätti hymy ja halvalta kuulostava poppis finaaliin. En jaksa uskoa.

 

Serbia

Nevena Bozovic - Kruna: Keskiverto-balladi, josta ei laaksoa kukkulasta nyt puhumattakaan löydy.

 

Belgia

Eliot – Wake Up: Maa luottaa hyväksi havaittuun moderniin musiikkityyliin, jota se on lähettänyt jo viisi vuotta putkeen melkoisella menestyksellä kisoihin. Tuskin tälläkään sitä pitkään odotettua toista voittoa irtoaa, mutta finaalipaikka kuitenkin.

 

Georgia

Oto Nemsadze – Keep On Going: Aika suomalaista, alkukantaista sielunmaisemaa mukaileva kolmeminuuttinen. Tuskin asiaa jatkoon.

 

Australia

Kate Miller-Heidke – Zero Gravity: Mitä tästä voisi sanoa? Viime vuoden Viron Elina Nechayevan tasolle korkeitten äänien osalta Kate ei läheskään yllä, mutta kyllähän tää aika huikea esitys on. Toivottavasti kestää tikkunsa nokassa koko esityksen ajan.

 

Islanti

Hatari – Hatrio mun sigma: Jos luulit jo nähneesi kaiken näkemisen arvoisen tästä semistä, erehdyt. Kolme minuuttia islantilaista tykitystä on kuin Rammstein ja Modern Talking tekisivät rakkausmatkan esityksessä. Vedä henkeä! Tämä on loistava, melko suoraan Israelin politiikkaan kantaaottava esitys, mutta viisuesityksen maksimipituus on vain kolme minuuttia. Sitten tämä rakkausmatka on ohi.

 

Viro

Victor Crone - Storm: Huokaise hetkeksi! Luvassa hissimusiikkia, jonka aikana voit täydentää napostelulautasen keittiössä, jos ehdit tyhjentää sen ennen Australian esitystä.

 

Portugali

Conan Osiris - Telemôveis: Vuoden sillisalaatti on tässä, ole hyvä! Tämä edustaa niin omaa genreään, ettei tälle edes löydy sanoja. Lähes varma karsiutuja.

 

Kreikka

Katerine Duska – Better Love: Huolella on Amy Winehousea kuunneltu tässä ei-niin-kreikkalaisessa kolmeminuuttisessa. Eiköhän tällä paremman rakkauden kaipuusta kertovalla lurituksella finaalipaikka tule.

 

San Marino

Serhat – Say Na Na Na: Hurmaavan hammaslääkärin paluu viisulavalle kolmen vuoden tauon jälkeen. Tällä kertaa Serhat kilpailee 70-luvun diskojytkeestä ammentavilla soundeilla, ja tekee sen tyylillä. Esiintymispaikka semin viimeisenä on kuin pedattu San Marinon finaaliin menolle.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Viihde

Uusimmat

Luetuimmat