Puheenaihe

Upea merenrantamökki on vain 30 minuutin ajomatkan päästä kotoa – Kuvat: Pirjon ja Saulin kesäparatiisiin kelpaa kutsua naapureita

Mökillä riittää aina puuhaa. Halon hakkuu käy kuntoilusta.

Laura Heino

Monelle mökille pääseminen on siirtymäprosessi arjen kiireistä, töistä ja kaupungin hälinästä.

Porvoossa asuville yrittäjille Pirjo ja Sauli Saariselle siirtymä kakkoskotiin meren äärelle käy vain puolessa tunnissa.

– Mökille on kätevä mennä ja siellä voi viettää aikaa talvellakin, Sauli toteaa.

Kun perjantai koittaa, työt jäävät kaupunkiin ja auton nokka osoittaa kohti Sondbytä. Ensimmäisenä kaupunkilaisen toivelistalla on silloin mökkisauna. Saunaterassin tuoleilta kesäillasta nauttiminen on astetta seesteisempää, kun edessä avautuu kaunis merimaisema.

– Parasta mökillä on saunominen ja mereen pulahtaminen. Uintikautemme alkaa heti jäiden lähdettyä. Ruumis ja sielu lepäävät ja rauhoittuvat mökkisaunan suloisessa lämmössä. Löylyssä istuessa voi katsella ikkunasta merelle vaikkapa joutsenperheen iltamurkinointia, Pirjo kuvailee.

Upealla hiekkarantatontilla ja mökin terassilla on aikaa rentoutua. Myös lähimaastot tarjoavat upeat puitteet virkistäytymiseen ja luonnosta nauttimiseen.

Pirjo lenkkeilee mieluusti kahdeksanvuotiaan Japanin pystykorva Maikon kanssa. Sauli unohtaa arjen kiireet kalastusreissuilla ja halkoja hakatessa.

Saariset ostivat mökkinsä kuusi vuotta sitten. Sen jälkeen mökillä on remontoitu kattoa, terassia ja tehty autokatos. Mökillä on juokseva vesi, sähköt ja sisällä sijaitseva biovessa.Pariskunta kutsuu mielellään myös vieraita kesäpaikalleen. Ystävien kanssa mökkiterassilla vietettyjä kesäiltoja on mukava muistella talven pimeinä iltoina. Lisäksi Saariset viihtyvät merellä ja veneilevät kuvankauniissa saaristomaisemissa. Viikonloppuperinteisiin kuuluu tietysti visiitti Pellingin kesätorille.

– Kaikki paitsi mökkeily on turhaa, Pirjo kiteyttää.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Nyt on luksusta: Antti Ketonen nauttii kesästä omatekoisella saunalautalla – jättikokoisessa kelluvassa saunassa kaksi kerrosta, grillitilat....13.5.2019 04.00
Nyt tuli lista pahimmista punkkialueista – onko sinun mökkisi näissä paikoissa?1.5.2019 05.30
Saunamökki järvenrannalla heinäkuussa 350 e/viikko – vuokramökin voi yhä saada, vaikka parhaat menivät jo helmikuussa12.5.2019 06.00

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Uusimmat

Luetuimmat