Puheenaihe

Upouuden kerrostalon asukkaat epätoivoisia Helsingissä – Kuva: Miten voi talon rakentaa näin pahasti pieleen?

Skanskan rakentama uusi kerrostalo Helsingin Kruununvuoressa kärsii jo toista viikkoa paho0ista vesiongelmista. Talon omistaa Helsingin kaupungin kiinteistöyritys Heka Oy.

Crista Lassfolk-Feodoroff

– Lorisee lorisee. Maali kuplii, betoni pehmenee, listat purputtelee. Kenen eteisessä uidaan, kenen olohuoneessa on kohta Herra haistapahome, kirjoittaa Facebookissa Kruunuvuorenrannan asukas.

Hän asuu vuokralla Helsingin kaupungin omistamassa uudessa kerrostalossa, jonka on rakentanut Skanska. Talo valmistui 5 kuukautta sitten Asukkaan kuvaamassa videossa näkyy, kuinka lattiat lainehtivat vettä upouudessa, vain viisi kuukautta asuinkäytössä olleessa kerrostalossa.

Asukkaan mukaan vesi on lorissut jo muutaman viikon. Lisäksi hän kertoo talossa olevan asuntoja, joissa pyyhitään päivittäin mustaa hienoa pölyä pinnoilta.

– Tässä talossa on lukuisia ihmisiä joilla on hengitystieoireita, kuten pitkiä hengitystieinfektioita ja allergiaa, asukas kertoo.

– Itselleni on tullut nenäverenvuotoa, josta en ole koskaan ennen kärsinyt.

Asukas kertoo talon vesivahinkoja korjatun huonelämpötilaa nostamalla ja ilmastointia lisäämällä. Ilmastointia on pidetty talven ajan niin kovalla, että pyykit on kuivuneet kahdessa tunnissa.

–  Ei tämä voi olla kerrostalon kokoinen kuivaushuone. Toisilla on tukka putkella omassa asunnossa ja niskat jumissa vedosta, asukas kertoo.

Asukkaat kokevat, että heidän valituksensa ovat kaikuneet kuuroille korville. Vuokranalennuksia tai mitään muutakaan hyvitystä he eivät ole saaneet.

– Kysyn, miksi Suomessa rakennetaan näin, että vedet lorisee käytävään ja ilma, jota kotona ihmiset hengittää, on epäterveellistä uudessa talossa.

Talon omistavan Heka Oy:n tiedottaja sanoi tiistaiaamuna, että tilanteesta ollaan tietoisia. Heka on luvannut kommentoida lisää, kunhan asiaa on selvitelty yhtiön sisällä. Samanlainen vastaus tuli Skanskan tiedottajalta.

 

 

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Minna, 44, kertoo keinonsa rikastumiselle – teki oivalluksen asuntolainastaan ja aloitti myymällä omaisuuttaan21.4.2019 05.00
Aiotko myydä asuntosi? Näillä alueilla ei saa enää edes omiaan pois – asiantuntija kertoo miksi25.11.2018 05.45
Yh-äiti Marita muutti lastensa kanssa unelmien kotiin – karu totuus paljastui viime helmikuussa ja nyt perheen talous on tuhottu9.4.2019 04.30

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Uusimmat

Luetuimmat