Puheenaihe

Mallin töitä tehnyt Sanna toteutti rohkean haaveensa – "Nelikymppiseksi pitää elää, ennen kuin löysin suunnan elämälleni"

Sanna Degerman tekee myös tavallisia kakkuja, mutta etsii haasteita erilaisista teemoista.

Petri Lyy

Kakkujen tekeminen tilauksesta ja sen ohessa kesäkahvilan pitäminen Hausjärven Ryttylässä. Siinä Sanna Degermanin pitkäaikainen ja nyt myös toteutunut haave.

– Nelikymppiseksi pitää elää, ennen kuin löysin suunnan elämälleni, aiemmin vaatesuunnittelijana ja myös XL-mallina toiminut Degerman naurahtaa.

”Pohjoisen likka” kertoo leiponeensa aina, myös Sveitsissä ja Ranskassa asuessaan voita ja kermaa säästämättä, se kun on ollut suvun naisten tapa. Kuten myös kakkumarjojen poimiminen ja säilöminen.

Ryttylään Degerman muutti miehensä ja kahden lapsensa kanssa Helsingistä kuusi vuotta sitten. Tuolloin hakusessa oli vanha talo, mieluiten kivestä rakennettu.

Sellainen Ryttylän kartanon pehtoorin tilan 1906 valmistunut asuinrakennus on.

Talossa on asunut enimmillään neljä perhettä, ovat asiakkaat osanneet kertoa. Päätyhuoneistosta on nyt tehty kesäkahvila.

 

Jossain vaiheessa Degerman innostui erilaisten teemojen mukaan suunniteltujen kakkujen tekemisestä. Tie vei sokerileipurin koulutukseen.

Degerman valmistui viime vuoden tammikuussa. Cake Mama aloitti heti helmikuussa.

– Idea kahvilasta syntyi viime vuonna hieman myöhään, vasta kesäkuun puolivälissä. Kausi loppui kesken, Degerman kertoo.

– Vastaanotto kuitenkin yllätti: avajaisissa kävi 250 ihmistä ja tien varteen oli pakko laittaa lappuja, että kakut ovat loppu!

Päivittäiseksi kävijämääräksi vakiintui 60–70 henkeä.

 

Uutta kautta Degerman käynnistelee varovaisesti. Cafe Mamas on aluksi avoinna vain lauantaisin ja sunnuntaisin klo 12–17, mutta aukioloaikoja on tarkoitus lisätä kesän mittaan, kunhan Degerman saa palkattua apulaisen.

– Tilauskakkujen tekemiseen ja kahvilan pitämiseen ei yhden ihmisen aika riitä, hän arvioi.

Degermanin suunnitelmissa on jatkaa kautta aina joulukuuhun asti sekä tuoda tarjolle kakkujen ja pikkusuolaisten lisäksi myös salaattityyppistä lounasta.

Somen voimasta kertoo, että viime kesän asiakkaat mainitsivat ajaneensa Ryttylään muun muassa Porista ja Porvoosta.

Mutkateitä harrastavat moottoripyöräilijät ja lähistön pyöräilijät ovat myös löytäneet Ohikulkutien varressa VPK:n aseman vieressä sijaitsevan paikan.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Suomalaismalli Jonnan, 19, tatuointi kääntää päät kadulla kesäisin – "se sopi juuri sinne ja kun kävelen shortsit jalassa..."3.4.2019 04.55
Alusvaatemalli ja myyjä Nina, 26, rakastaa rintoja – ja kertoo nyt blogissaan niistä asian, joka naisilla menee liian usein pieleen14.5.2019 03.50
17-vuotiaasta Laurasta piti tulla malli – Kohtalokas päivä lokakuussa 2012 murskasi mallihaaveet ja jätti naisen taistelemaan hengestään26.1.2019 04.45

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Uusimmat

Luetuimmat