Puheenaihe

32-vuotias nainen ihmettelee: miten olen yhä sinkku? – "Joskus pelkään etten koskaan löydä ketään"

Arkisto

Sinkkuna eläminen on yhä enemmän ja enemmän yleistyvä "ilmiö".

Etenkin Suomessa pääkaupunkiseudulla on puhuttu siitä kuinka koulutetut naiset elävät yhä useammin ilman parisuhdetta. Vantaalla yksin asuvien talouksien määrä on myös kasvanut entisestään.

Samalla sinkkuna oleminen ei enää ole tabu, vaan monet myös nauttivat vapaammasta elämäntyylistä. Naisille suunnatulla Popsugar-sivustolla kirjoittava 32-vuotias Hedy Phillips on yksi näistä naisista.

Se ei kuitenkaan tarkoita, etteikö hän joskus kaipaisi parisuhdetta ja kirjoituksessaan nainen kertookin välillä ihmettelevänsä sinkkuuttaan.

– Suurimman osan ajasta en välitä asiasta. Asun New Yorkissa ja minulla on mahtava ystäväpiiri, jotka ovat myös sinkkuja. Välillä kuitenkin saan pieniä romahduksia siitä, että olen yli 30 enkä lähelläkään löytää elämänkumppaniani. Ja vanhenen joka päivä, hän kirjoittaa.

Philipsin vanhemmat menivät nuorena naimisiin ja ovat yhä onnellisesti suhteessa. Sitä kautta hän kertoo luoneensa odotuksen itselleen, että olisi samassa tilassa viimeistään 25-vuotiaana. Hän kuitenkin tiedostaa, että se on enemmän yhteiskunnan luomaa painetta.

– Olen äärimmäisen itsenäinen ihminen ja rakastan elämääni. Tykkään olla yksin asunnossani, ruokkia kissaani ja tehdä mitä hittoa vain haluan. Kuitenkin yhteiskunta, popkulttuuri ja muut seikat saavat minut joskus tuntemaan, että minun pitäisi olla aktiivisempi deittailussa ja olla huolestuneempi tulevaisuudestani.

– Joskus pelkään etten löydä koskaan ketään. Mietin, että päädynkö kissanaiseksi, joka reissaa maailmaa sinkkuystäviensä kanssa. Eikä siinä mitään. Ei se ole niin kamala tapa elää elämäänsä. Olen kuitenkin aidosti huolissani, että 30 vuoden päästä ajattelen, että minun olisi pitänyt olla aktiivisempi. Jonain päivinä olen itsevarma itsenäinen nainen ja toisena kehotan jatkuvasti ystäviäni järjestämään minulle treffejä tuntemiensä söpöjen miesten kanssa.

 

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Sinkku-Jenny, 35, kyllästyi Tinderiin ja antaa nyt kiinnostuneille miehille suoran pyynnön – vinkkaa myös kikan jolla tehdä naiseen vaikutus jo ennen ensitreffejä26.4.2019 04.00
Sinkku-Fanni harrasti seksiä varatun Juhon kanssa useita kertoja Temptation Islandilla: kertoo nyt oman versionsa tapahtumista – "Se oli ihan tietoisesti tehty"14.5.2019 04.00
Eliisa, 36, kyllästyi olemaan sinkku ja päätti kokeilla "äärimmäistä live-tinderiä" – "En muista koska minulla olisi ollut näin hauskaa"18.2.2019 04.00

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Uusimmat

Luetuimmat