Viihde

Menikö Game of Thronesissa jotain todella pahasti pieleen? Jo yli 700 000 raivostunutta fania – jopa sarjan tähdet kyseenalaistavat käsikirjoittajat

Pressikuva

Game of Thronesin kuluva 8 kausi on jakanut mielipiteitä kenties enemmän kuin aiemmat kaudet yhteensä.

Vaikka monet ovat uusista juonenkäänteistä pitäneetkin, niin yhä enemmän ja enemmän ihmisiä on liittynyt arvostelijoiden joukkoon. Fanien mielestä käsikirjoittajat David Benioff ja D. B. Weiss eivät osaa tehdä sarjaa ilman George R Martinin taustamateriaalia ja useiden hahmojen toimet ovat olleet epäloogisia aiempaan nähden.

Fanit ovatkin perustaneet adressin, jossa vaaditaan kauden kuvaamista uudestaan eri käsikirjoittajien alaisuudessa. Adressin on allekirjoittanut jo yli 700 00 fania.

Fanien tapa vaikuttaa ei ole uusi sillä esimerkiksi Star Wars: The Last Jedi -elokuvan lyttäyksen jälkeen perustettiin adressi, jossa vaadittiin elokuvan poistamista elokuvasarjan virallisesta kaanonista.

Mielenkiintoista on myös se, että sarjan näyttelijätkään eivät vaikuta täysin tyytyväiseltä. Esimerkiksi Brienne of Tarthia näyttelevä Gwendoline Christie kertoi Entertainment Weeklyn haastattelussa, että hän otti yhteen käsikirjoittajien kanssa hahmonsa käänteestä.

– Pitää paikkansa. Se johtui osaksi siitä, että rakastan tätä hahmoa ja luin siitä niin paljon jo ennen sarjaan tulemista. Joskus David ja Dan kirjoittavat asioita, joita minun on vaikea käsittää, hän totesi.

Monet ovat ihmetelleet myös Benioffin ja Weissin päätöstä jättää kaksi viimeistä kautta aiempaa lyhyemmiksi. Sarjan seitsemännellä kaudella jaksoja oli 7 ja kahdeksannella 6. HBO olisi ollut valmis tarjoamaan lisää jaksoja, mutta kaksikko kieltäytyi. Ei liene sattumaa, että tämä tapahtui jahka kaksikko oli kiinnitetty luomaan uusi Star Wars -elokuva.

Fanit ovatkin kovaan ääneen pohtineet, että menikö tuleva projetki nykyisen edelle ja halusivatko Benioff ja Weiss Game of Thronestista nopeasti eroon. Mikä näkyisi siinä, että sarjassa mennään eteenpäin todella lujaa vauhtia, usein hahmojen kustannuksella.

Esimerkiksi Cersei Lannisteria näyttelevä Lena Headey vaikuttaisi ajattelevan samoilla linjoilla. Hän nimittäin sanoi Entertainment Weeklyn haastattelussa reaktionsa hahmonsa lopulliseen kohtaloon olleen "sekalainen".

– Olisin toivonut hänelle jotain isompaa, hän toteaa.

Game of Thronesin viimeinen jakso tulee HBO Nordicille maanantaina.

 

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Viihde

Uusimmat

Luetuimmat