Viihde

Missikisaan osallistuva Jutta, 20, myy puhelinliittymiä kauppakeskuksessa – näyttävä nainen paljastaa kikan, jolla etenkin miesasiakkaat saadaan pysähtymään

Jutta Kyllönen

Nadi Hammouda

Moni on kaupassa todennäköisesti törmännyt heihin.

Myyntipisteellä työskentelevät henkilöt, jotka kesken ostosten yrittävät pysäyttää ja saada ostamaan tai tilaamaan tuotettaan. Yksi heistä on tuore Miss Suomi semifinalisti Jutta Kyllönen, joka myy puhelinliittymiä kauppakeskuksessa.

Monet pitävät naisen ammattia melko ärsyttävänä ja hän kertookin tottuneensa niin sanotusti pakkien saamiseen.

– Kyllä sitä aika nopeasti kääntää katseen seuraavaan, eikä ota henkilökohtaisesti. On kyllä ollut hauska välillä huomata kuinka monet asiakkaat kummasti koukkaavat läheisen meikkiosaston läpi välttääkseen meidät. Hauskaa, että ilmeisesti kosmetiikka kiinnostaa niin monia miehiäkin, nainen vitsailee.

Ammatissaan hän on kuitenkin oppinut muutaman niksin.

– Asiakkaalta kannattaa ensin kysyä jotain muuta, eikä heti mennä utelemaan, että mikä liittymä hänellä on. Tärkeää onnistuneelle myynnille olisi saada asiakas pysähtymään ja jos kysyy ensin vaikkapa, että kuinka päivä on mennyt, niin hän jää monesti odottamaan toista kysymystä siihen.

– Jostain syystä kohdallani miesasiakkaat kyllä pysähtyvät enemmän.

Miss Suomi -kilpailuun osallistuminen ei ollut 20-vuotiaalle naiselle ensimmäinen kauneuskilpailu, sillä hänet valittiin yleisön suosikiksi hiljattain päättyneessä Miss Nordic Beauty -kilpailussa.

– Olen lapsesta saakka harrastanut tanssia, joten siitä on tullut halu esiintyä lavalla, Kyllönen kertoo.

Toinen syy pyrkiä missiksi on naisen mukaan tämän tausta koulukiusattuna.

– Koin itse henkistä ja fyysistä kiusaamista lapsena. Se oli sellaista ulos jättämistä ja jopa lyömistä välillä. Haluaisin toimia esimerkkinä nuorille, että tuollaisesta tilanteesta voi nousta ja päästä vaikka Miss Suomeksi.

– Koulukiusaamisen kitkeminen on tänä päivänä esimerkiksi yläasteella vaikeaa. Opettajat näkevät oppilaita usein sen yhden tunnin eivätkä sitä jatkuvaa, tuntien välissä tapahtuvaa kiusaamista.

Kyllönen kertoo olevansa myös kiinnostunut uskonnoista, vaikka ei itse uskonnollinen olekaan.

– Teologia on mielestäni valtavan kiinnostavaa ja voisin lähteä opiskelemaan sitä ihan hyvin. Jos missijuttuja ei olisi, näkisin itseni esimerkiksi uskonnon opettajana. Minua kiinnostaa valtavasti uskontojen vaikutus historiaan ja kulttuureihin.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Janinan, 23, ulkonäkö kerää kehuja missilavoilla – Kuva: mutta mitähän naisen opettaja sanoo missin tulevasta koitoksesta?13.4.2019 04.45
Miss Helsinki Janna-Juulia pääsi näyttämään erilaista naiseutta – "minulla ei ole rintoja ja olen 160 senttiä pitkä, mutta tässä sitä ollaan"1.8.2018 03.50
Suvi, 20, on näyttävä pin up -malli, joka osaa korjata autosi – Kuva: Missifinalisti paljastaa yksityiskohdan vaatteistaan, jota ei päälle päin näy4.4.2019 03.50

Etusivulla nyt

Uusimmat: Viihde

Uusimmat

Luetuimmat