Viihde

Onko Emmi, 25, Suomen näyttävin rakennusmestari? – Kuva: Missikisoissakin nähty nainen pomottaa raavaita miehiä ja rakastaa korkokenkiä

Emmi Suuronen

Nadi Hammouda

Kouvolalainen Emmi Suuronen on todiste siitä, että ihmisiä on ihan turha lokeroida mihinkään stereotypiöihin.

25-vuotias nainen näyttää ulkomuodoltaan hyvinkin "perinteiseltä missiltä" ja se saa monet helposti aliarvoimaan hänet. Todellisuudessa Suuronen on koulutettu rakennusmestari, joka parhaillaankin suunnittelee kanavaa.

– Ajauduin allalle noin kuusi vuotta sitten ja löysin nopeasti paikkani infra-alalta, hän hymyilee.

Suuronen myöntää ylpeästi pärjäävänsä sekä kovalla miehisellä alalla että rakastavansa naisellisia asioita. Ne eivät vuonna 2019 ole toisiaan poissulkevia.

– Rakastan sekä korkokenkiä että turvakenkiä. Molemmissa tunnen olevani kotonani.

Ristiriitaa niin sanottujen perinteisten roolien välillä lisää se, että Suuronen on kilpaillut missikilpailuissa ja hänet nähdään parhaillaan Miss Suomi -semifinaalissa. Naisen mukaan valinnat eivät ole onneksi heikentäneet hänen uskottavuuttaan toisessa työssä, vaikka alaisena on usein raavaita miehiä.

– Entisessä työpaikassa kaikki suhtautuivat tosi hyvin. Nykyiselle työyhteisölle en ole vielä kertonut. He saavat lukea lehdestä, missikokelas nauraa.

– Minusta on upeaa, että en ole kertaakaan joutunut kokemaan vähättelyä sukupuoleni takia. Olen ylpeä siitä, että olen voinut tällä alalla lyödä ihmisenä läpi. Haluan osoittaa, että nykyään sukupuoli ei ole tärkeä asia.

Miss Suomeen osallistuminen on ollut Suurosella pitkän tähtäimen haave.

– Olen tykännyt olla esillä ihan lapsesta saakka. Olen nyt 25-vuotias, joten nyt oli viimeisiä hetkiä toteuttaa tämä haave.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Viihde

Uusimmat

Luetuimmat