Puheenaihe

Tapio Suomisen paluu selostajaksi tyssäsi ex-työnantaja Ylen linjaukseen – "No, arvaattekin varmaan"

Suominen irtisanottiin Yleltä helmikuussa 2018.

Hanna Marjanen / arkisto

Pitkän uran uran Yleisradiossa muun muassa selostajana ja studioisäntänä tehnyt ja mainetta niittänyt Tapio Suominen kertoo Twitterissä, että hän oli tekemässä paluun selostushommiin yleisurheilun Tähtikisoissa.

– Seinäjoella järjestetään yleisurheilun Tähtikisat 10. heinäkuuta. Kisajärjestäjät ottivat kolme viikkoa sitten yhteyttä minuun, ja pyysivät kisojen tv-lähetyksen selostajaksi. Kisat näytetään Yle Areenassa. Kisajärjestäjien ja SUL:n välisessä sopimuksessa todetaan, että.. aloitti Suominen.

 – ...kisajärjestäjä hankkii selostajan. Pyysin hygieniasyistä tiedustelemaan Ylen näkemystä asiaan. No, arvaattekin varmaan. Alkoi kahden viikon pallottelu, jonka lopputulemana syntyi uusi linjaus, Yle hankkii selostajan tapahtumaan. Arvelen, että valinta ei kohdistu minuun, päivitteli Suominen toisessa twiitissä.

Seinäjoen tähtikisojen kilpailujohtaja Tapio Pesu vahvisti Helsingin Sanomille, että he olivat pyytäneet Suomista selostamaan, mutta kysyivät asiasta vielä Yleltä Suomisen pyynnöstä.

SUL:n toimitusjohtajan Harri Aallon mukaan sopimuksen sisällöstä käytiin neuvotteluja jo talvella. Uuden sopimuksen mukaan Yle vastaa kaikkien televisioitavien kisojen selostuksista.

– Sopimuksessa on ollut kohta, jonka mukaan kisajärjestäjä hankkii selostajan ja haastattelijan. Neuvotteluissa on haluttu tarkentaa sopimusta, Aalto sanoi HS:lle.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Urheiluselostajat kyllästyivät yleisössä istuneiden tyttöjen selfievimmaan – katso hulvaton video3.10.2015 09.13
IL: Tapio Suominen: "Kaksi vuotta meni turbulenssissa" 30.11.2015 09.21

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Uusimmat

Luetuimmat