Viihde

Emman, 21, upea mudonmuutos – Kuva: ulkonäöstään koulukiusattu tyttö alkoi saada "hiukan" erilaista palautetta muodoistaan

Emma Peltonen

Toni Tervo

Jyväskyläläisen Emma Peltosen, 21, tarina lienee liian monelle tuttu.

Lapsuuden hiukan epäterveeliset elämäntavat realisoituvat ylipainoksi ja ylipaino johtaa koulukiusaamiseen. Mutta Peltosen tapauksessa tarina saa ehkä hiukan epätyypillisen käänteen.

– Olin lapsesta asti halunnut missiksi. Mutta siinä tilanteessa oli aika epätodennäköistä, että minusta sellainen tulisi. Se oli yksi syistä, jonka vuoksi päätin aloittaa painon pudottamisen ja elämäntapamuutoksen, nainen kertoo Kauppatorin Laiturin avajaistilaisuudessa.

Peltonen alkoi syömään terveellisemmin ja kiinnittämään huomiota liikuntaan.

– Etenkin lenkeistä muodostui minulle tärkeä osa. Elämäntapamuutokseen liittyy aika paljon kaikkea henkistä ja lenkillä oli hyvin aikaa miettiä niitäkin asioita.

Lopulta Peltonen huomasi pudottaneensa peräti 40 kiloa. Naisen mukaan ihmisten suhtautuminen muuttui nopeasti.

– Vanhat koulukaverit eivät enää ole tunnistaneet. Toiset taas ovat sanoneet, että oletpa muuttunut eduksesi. Onhan se tietenkin aina kiva kuulla, hän hymyilee.

Muutoksen myötä Peltonen päätti kokeilla haavettaan. Hän ilmoittautui Miss Jyväskylä -kilpailuun ja päätyi voittamaan sen.

– Kyllähän se paransi itsetuntoa, nainen naurahtaa.

– Haluankin nyt puhua terveellisten elämäntapojen puolesta. Huomasin itse nopeasti kuin hyvän ruuan syöminen sai olon tuntumaan heti paremmalta.

Tällä hetkellä Peltonen on juuri ostanut asunnon Jyväskylästä ja etsii parhaillaan töitä kosmetologin koulutuksellaan.

– Asunto on saunallinen kaksio. Täytyy sanoa, että nyt kun on saanut oman saunan, niin ilman sitä ei pysty enää olemaan. Se on hieno asia.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Henkilön Emma Peltonen (@emmapeltonen_) jakama julkaisu

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Viivi Pumpaselta melkoinen muodonmuutos – Kuva: tunnistaisitko naisen kadulla?21.5.2019 04.00
Kahden lapsen äiti Jasmine, 23, teki hurjan muodonmuutoksen missikilpailuun – naista ei meinaa tunnistaa samaksi ennen ja jälkeen -kuvissa23.11.2018 03.50
Vaatemyyjä Tarja, 25, teki upean muodonmuutoksen: XXL-koko vaihtui M:ksi – Kuva: "Olen elämäni kunnossa!"19.4.2019 04.45

Etusivulla nyt

Uusimmat: Viihde

Uusimmat

Luetuimmat