Urheilu

Kaapo Kakko ei saa mitään toivoa ykköspaikasta – "Mikään seura ei uskalla jättää varaamatta"

Kaapo Kakko (vas.)

Suomen Jääkiekkoliitto

Jääkiekon NHL-liigan virallisten verkkosivujen draft-asiantuntijat ovat rankanneet taalajäille vajaan kolmen viikon päästä varattavat nuorukaiset. Experttien mukaan Kaapo Kakolla ei ole mitään mahdollisuutta tehdä historiaa. Suomalaispelaajaa ei ole koskaan varattu NHL-draftissa numerolla yksi. Eikä ole tulevan juhannusperjantain jälkeenkään, jos uskomme NHL.com:in asiantuntijoita.

Kaikki kolme asiantuntijaa ovat laittaneet omilla listoillaan yhdysvaltalaissentteri Jack Hughesin ykköseksi. Kakko on jokaisen listalla kakkosena.

– Mikään seura ei uskaltaisi jättää väliin tilaisuutta varata pelaajaa, jolla on näin paljon potentiaalia, yksi asiantuntija kirjoitti Hughesista.

Vasili Podkolzin on pyörinyt kauden aikana monilla draft–listoilla kolmospaikalla Hughesin ja Kakon takana. Venäläislaiturin osakkeet ovat kuitenkin pienessä alamäessä. NHL.com:in asiantuntijat ovat rankanneet Podkolzinin sijoille 6, 6 ja 10.

Kolmossijasta näyttäisivät kilpailevan yhdysvaltalaishyökkääjä Alex Turcotte ja kanadalaishyökkääjä Dylan Cozens. Seuraavina ovat tulossa kanadalaishyökkääjä Kirby Dach, kanadalaispuolustaja Bowen Byram, yhdysvaltalaissentteri Trevor Zegras ja yhdysvaltalaislaituri Cole Caufield.

Lukon puolustaja Ville Heinola on kaikkien kolmen NHL.com:in asiantuntijan papereissa ykköskierroksen mies. Heinola on rankattu numeroille 22, 26 ja 27.

WHL-junioriliigassa pelaava suomalaispuolustaja Lassi Thomson saa yhdeltä asiantuntijalta kannatusta ykköskierroksen mieheksi. Hän laittaa Thomsonin sijalla 29.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Urheilu

Uusimmat

Luetuimmat