Puheenaihe

Tutkimus paljastaa: Näin nuoriso suhtautuu työntekoon

Suurin osa nuorista on sitä mieltä, että tärkeintä heille on löytää mielenkiintoinen työ.

Marko Puumalainen

Kaksi kolmesta nuoresta sanoo, että tärkeintä heille on saada tehdä itseään kiinnostavaa työtä. Seuraavaksi eniten nuoriso tahtoo saada läheisiä ystäviä ja löytää elämässään henkinen tasapaino.

Tuore Suomalaisen Työn Liiton teettämä tutkimus kartoitti nuorten arvoja ja asenteita työhön osana Onhan siinä avainlippu -kampanjaa. 15–24-vuotiaille mahdollisuus tehdä itseä kiinnostavaa työtä kohosi tärkeimmäksi asiaksi, kun selvitettiin, minkä asioiden saavuttaminen on suomalaisille tärkeää. Nuorista 62 prosenttia piti mahdollisuutta toimia itseä kiinnostavan työn parissa erittäin tärkeänä.

 

Nuoret arvostavat mahdollisuutta tehdä itseä kiinnostavaa työtä aikuisväestöä eli 25–79-vuotiaita enemmän.

Aikuisväestöstä 49 prosenttia pitää kiinnostavan työn saavuttamista erittäin tärkeänä asiana. Heille merkityksellisimpiä asioita työn lisäksi ovat henkinen tasapaino, pysyvä parisuhde, oman perheen perustaminen ja lasten saaminen.

– Työn sisällön merkityksellisyys on viime vuosina noussut esiin yhä voimakkaammin ja se näkyy myös tässä: se, että työ on itselle kiinnostavaa, nousee huomattavasti korkeammalle sijalle kuin ulkoiset tekijät, kuten yhteiskunnallinen asema tai johtavassa asemassa oleminen, jotka jäivät tärkeysjärjestyksessä häntäpäähän, kertoo Työn Liiton toimitusjohtaja Tero Lausala.

 

Kirjoittaja: Tuomas Massinen

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Uusimmat

Luetuimmat