Viihde

Salatut Elämät -tähti saa yhä kuulla "lesboudestaan" – kohtaaminen nuoren tytön kanssa kadulla jäi pysyvästi muistiin

Sannamaija Pekkarinen

Toni Tervo

Onko Salatuissa Elämissä Heli Sievistä näyttelevä Sannamaija Pekkarinen oikeasti lesbo?

Näin lukee kommenttiketjun aloitus suositulla keskustelupalstalla koskien näyttelijä Sannamaija Pekkarista. Eikä kyseessä ole ainoa.

Heli Sievistä sarjassa aikoinaan näytellyt Pekkarinen kertoo, että hahmon kaapista tulo puhutti faneja silloin ja hän saa aiheesta yhä kysymyksiä. Utelijoille naiselle on kuitenkin ystävällinen vastaus.

– Sanon aina, että en kommentoi siihen mitenkään. Se on ihmisen henkilökohtainen asia, hän hymyilee.

Näyttelijä korostaa olevansa ylpeä sekä roolihahmonsa että Salattujen Elämien tavasta käsitellä seksuaalivähemmistöjä tavalla, jotka ovat helpottaneet monen elämää. Konkreettisin esimerkki tästä on Pekkarisen mukaan kohtaaminen, joka hänellä oli vuosia sitten nuoren fanin kanssa.

– Seisoin kadulla kun nuori tyttö tuli koputtamaan minua olkapäähän. Hän oli tunnistanut minut ja kertoi, että oli jännittänyt todella paljon kaapista tulemista omilla vanhemmilleen ja erityisesti äidilleen. Äiti kuitenkin katsoi Salkkareita ja kun Heli oli siinä lesbo, niin äiti oli ymmärtänyt sitä kautta tytärtään paremmin.

– Se oikeasti lämmitti sydäntä ja tuli tosi hyvä mieli.

Aina fanikohtaamiset eivät ole olleet niin mukavia, mutta negatiiviset kohtaamiset eivät ole koskaan liittyneet Helin suuntautumiseen vaan muihin asioihin.

– Kerran eräs mummo ratikkapysäkillä alkoi kovaan aikaan läksyttää minua, että minun pitäisi kunniottaa äitiäni. Olin ihan hämilläni, sillä äitini ei asu Helsingissä ja kyseessä oli täysin vieras ihminen. Hetken oltuani ihan pihalla tajusin, että juuri telkkarissa näytettävissä jaksoissa Helillä oli ollut riitaa äitinsä kanssa. Silloin viimeistään tajusin kuinka iso juttu sarja on.

Pekkarinen näytteli Salatuissa Elämissä vuosina 2004–2007 ja 2009–2011. Poistuttuaan sarjasta hän reissaili paljon yksin. Eräs kohteista oli Intia, jonka maine matkailumaana on viime vuosina kärsinyt pahaa laskua jatkuvien raiskausuutisten vuoksi.

– Se on ristiriitojen maa. Niin kaunis, mutta köyhyys on sellaista, että sitä on vaikea käsittää. Itse olen kuitenkin aina tuntenut oloni siellä turvalliseksi. Minua ei ole uhattu millään lailla.

– Yksin matkaaminen on ihanaa ja siitä kannattaa nauttia. Riittää kun pitää maalaisjärjen kädessä ja housut jalassa, hän vitsailee.

Nyt kesällä Pekkarinen nähdään jälleen kuitenkin Pihlajakadulla Salattujen Elämien vaihtoehtoista todellisuutta esittävässä Pihlajasatu spin off -sarjassa.

– Oli tosi kiva tehdä tätä taas. Heli Sievinen löytyi heti kun aloin treenaamaan repliikkejä kotona.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Ex-Salatut Elämät tähti Jutta Lehtinen karussa tilanteessa: fani vakoili naista intiimissä tilanteessa – "Olin käytännössä alasti"7.6.2019 04.00
"Seksiä on kyllä paljon" – Salatut Elämät -tähti Sofia Arasolalla rohkea rooli uudessa sarjassa29.5.2019 03.50
Entinen Salatut Elämät -näyttelijä jätti alkoholin kokonaan – nopea muutos kehossa näkyi heti20.5.2019 04.15

Etusivulla nyt

Uusimmat: Viihde

Uusimmat

Luetuimmat