Puheenaihe

Suomalainen K-kauppias aikoo haastaa kilpailjat tavalla, jollaista ei ennen Suomessa ole nähty – "Pohdimme, että olemmeko hulluja"

Kauppias Erkki Zaiedmanin uuteen kauppaan on jo asetettu paikoilleen kaikki säilyvä tavara. Uusi supermarket avataan Kauklahdessa 6. kesäkuuta.

Katja Riihola

Espoon Kauklahdessa halutaan tehdä Järvenpäät ja vähän ylikin.

Järvenpään Citymarket on onnistunut koukuttamaan asiakkaat ympäri Uuttamaata ”parhaalla vähittäiskauppasushilla”. Kauppa myy tuhansia kiloja sushia viikossa ja Järvenpäästä puhutaan ”Suomen sushikeskuksena”.

Kauklahteen avataan 6. kesäkuuta uusi supermarket, jossa asiat halutaan tehdä niin ikään pelottomasti ja ”hauskalla tavalla toisin”.

Kauppias Erkki Zaiedman sai houkuteltua uuteen kauppaansa Halmeen leipomon toisen pisteen. Leipomo täyttää tänä vuonna 120 vuotta eikä yhtiössä ole aiemmin tehty vastaavaa.

Vankan fanikunnan saavuttanut Maxin Kala muuttaa myös saman katon alle heinäkuussa.

Zaiedmanin mukaan hienointa asiassa on se, että ennennäkemättömään yhteistyöhön ryhdytään syrjäisessä Kauklahdessa, eikä esimerkiksi Helsingin kantakaupungissa.

– Olemme rakentaneet Kauklahteen ulkoilmahypermarkettia. Nyt tämä kylä muuttaa kaupan sisään. Pohdimme yhdessä, että olemmeko hulluja ja tekisimmekö tämän. Ja kuka tekisi, jos me emme?

– Parhaat jutut kotikulmilta ja Helsingin kantakaupungista, Zaiedman linjaa.

Halmeen leipomon toimitusjohtaja Stefan Åsten kertoo, että Kauklahdessa ymmärretään, että auttamalla kaveria hyötyy myös itse.

– Kokeilemme ja keksimme koko ajan jotain uutta, ja mitä pöllömpi idea, sitä parempi. Kukaan porukasta ei ole pelokas, Åsten kuvailee.

Åstenin mukaan kauppaan tulevassa leipomossa ei ole lähdetty liikkeelle eurosta, vaan hauskuudesta.

Kaksi leipuria leipoo asiakkaiden silmien alla kaupassa tuoretta leipää seitsemänä päivänä viikossa.

– Emme hae niinkään kasvua, vaan teemme sitä, mikä tuntuu oikealta. Yleensä tuloskin tulee perässä, jos hauskuutta löytyy, Åsten sanoo.

Åsten näkee toisen pisteen perustamisen ikään kuin paluuna juurille. Uusi kauppa sijaitsee 200 metrin päässä paikasta, missä Emil Halme aloitti vuonna 1899.

Halmeen leipomo on etsinyt keinoja tilapulaan viimeisen kymmenen vuoden ajan. Muutto Kauklahden ulkopuolelle ei tule kyseeseen.

– Halmeen leipomo on yhtä kuin Kauklahti. Kauppaan tuleva leipomo helpottaa vähän tilapulaa. Ehkä löydämme vielä kolmannen toimitilan Kauklahdesta, Åsten miettii.

Uudessa supermarketissa satsataan ravintolatasoiseen ruokaan: paikan päällä valmistetaan esimerkiksi susheja ja tapaksia.

Kaupassa voi myös nauttia vaikkapa lasillisen Pirkka-viiniä, sillä kaupalle haettiin anniskeluoikeudet. Viinibaarissa myydään Pirkka-viinejä ensimmäisenä lähikauppana Suomessa.

– Miksi emme voisi mennä täälläkin vähän eurooppalaiseen suuntaan, Zaiedman kysyy.

Kaupassa tulee toimimaan myös pikkuhuopalahtelaisen Six Potin ”maailman pienin” kahvipaahtimo, jossa paahdetaan kahvia muutaman kerran viikossa.

Juustohuoneen valikoimasta vastaa Hakaniemessä toimiva Lentävä lehmä. Juustohuoneessa tullaan järjestämään tastingejä viinin kera.

 – Teemme kukin sen, mihin meillä on intohimo. Tämä on asiakkaankin etu. Meille ei tule palvelutiskiin kalaa, koska teemme yhteistyötä Maxin kanssa. Olisi turhanpäiväistä lähteä kilpailemaan keskenämme, Zaiedman sanoo.

Zaiedmanin oma intohimo ovat hedelmät, vihannekset ja marjat. Kauklahden K-Market on kolminkertaistanut hedelmä- ja vihannesmyynnin parissa vuodessa. Zaiedman kertoo pienemmän kauppansa olevan Suomen K-marketien hevimyynnin ykkönen.

Uuteen supermarketiin tulee teiniparkki usb-latauspisteineen.

Koiraparkkina on Suomessa ennennäkemättömät kopit, joissa on lattialämmitys tai tuuletus tarpeen ja koiran mieltymyksen mukaan.

 

 

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

"Matti Nykänen -ilmiö" hämmästytti asiakkaita suomalaisessa K-kaupassa – nyt puhuu kauppias26.2.2019 04.00
Helsinkiläinen K-kauppa mullistaa muovipussien käytön? – "olemme ensimmäiset koko maailmassa"4.1.2019 04.55
Hämmästys K-supermarketissa – veikkauksen kuponkeja sabotoitu, kauppias uhkaa poliisilla24.3.2019 05.15

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Uusimmat

Luetuimmat