Puheenaihe

Yle: Tämän vuoksi käräjäoikeus hylkäsi Aku Hirviniemeä koskevat ahdistelusyytteet – näyttelijälle useiden tuhansien eurojen korvaukset

Toni Tervo

Kanta-Hämeen käräjäoikeus on hylännyt näyttelijä Aku Hirviniemeä koskevat syytteet kahden 17-vuotiaan tytön seksuaalisesta ahdistelusta. Käräjäoikeuden mukaan Hirviniemi ei syyllistynyt kahden tytön seksuaaliseen ahdisteluun Riihimäellä kesäkuussa 2018, Yle kertoo.

Syyttäjän mukaan humalainen Aku Hirviniemi tapasi tytöt yöllä kadulla, kutsui heidät kotiinsa ja ahdisteli heitä siellä muun muassa koskettelemalla paidan alta ja takapuolesta.

Tuomiossa todetaan, että Hirviniemi kyllä kosketteli tyttöjä eri tavoin, mutta teot eivät oikeuden mukaan täytä seksuaalisen ahdistelun tunnusmerkistöä, Ylen jutussa kerrotaan.

Käräjäoikeuden mukaan tyttöjen kertomusten perusteella on ilmeistä, että he ovat ainakin jossain määrin reagoineet näyttelijän käytökseen keskimääräistä ihmistä herkemmin ja voimakkaammin, jutussa kerrotaan.

Syytteet alusta asti kieltänyt Hirviniemi kommentoi Facebookissa olevan tyytyväinen päätökseen.

– Olen myös siinä käsityksessä, että asianomistajat ovat tyytyväisiä siitä, että tämän asian käsittely päättyi, Hirviniemi kirjoitti.

Valtio korvaa Hirviniemelle oikeudenkäyntikuluja noin 7 500 euroa. Tuomio ei ole lainvoimainen.

Lue koko juttu Ylen sivuilta.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Uusimmat

Luetuimmat