Puheenaihe

Tiesitkö? Horoskooppimerkkejä tulisi olla oikeasti yksi enemmän – oletko sinä syntynyt tässä Käärmeenkantajan tähtimerkissä?

Horoskooppimerkkejä on ollut kaksitoista yli 2 000 vuoden ajan, mutta merkkien ajankohdat eivät enää täsmää tähdistöjen todelliseen sijaintiin. Kuvituskuva.

Olli Herranen

Monet meistä lukevat lehtien horoskooppipalstoja säännöllisesti, mutta harva tietää, että tähtimerkkejä pitäisi oikeastaan olla kolmetoista.

Nykyiset horoskooppimerkit pohjautuvat astrologiseen eläinrataan, joka on jaettu kahteentoista merkkiin. Eläinrata on tähtitaivaan alue, jossa Aurinko ja planeetat näkyvät eri vuodenaikoina.

Merkkien alkuperä on muinaisessa Mesopotamiassa, mutta nykyiset horoskooppimerkit on määritellyt kreikkalainen tähtitieteilijä Ptolemaios 100-luvulla ajanlaskumme alun jälkeen. Merkit ovat saaneet nimensä tähdistöjen mukaan, joissa Aurinko kulloinkin on.

Monille tähdistöille on annettu niiden muodon perusteella eläimen nimi, mistä myös eläinrata on saanut nimensä.

Astrologiassa vuosi alkaa kevätpäiväntasauksesta, jolloin Aurinko on Oinaan merkissä. Nykyiset horoskooppimerkit vastaavat suunnilleen tähdistöjen sijaintia 2 200 vuotta sitten. Merkit on jaettu kahteentoista yhtä suureen jaksoon, vaikka tähdistöt ovat eri kokoisia.

Maan akselin liikehdinnän vuoksi tähdistöt ovat liikkuneet suhteessa Maahan, eivätkä niiden nykyiset sijainnit vastaa alkuperäisiä horoskooppimerkkejä.

Tästä syystä Oinaan merkki vastaa osapuilleen Kalojen tähdistöä, Härän merkki Oinaan tähdistöä ja niin edelleen. Auringon kulkurata kulkee myös Käärmeenkantajan tähdistön kautta, mutta sitä ei ole otettu huomioon, eikä horoskooppimerkkejä siten ole kolmeatoista kahdentoista sijaan.

Käärmeenkantajia olisivat henkilöt, jotka ovat syntyneet marraskuun 29:nnen ja joulukuun 17:nnen päivän välillä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Uusimmat

Luetuimmat