Puheenaihe

Janni Hussin paljastuksen yllättävä seuraus – blogi: sadat ihmiset hakeutuneet lääkäriin

Toni Tervo

Yrittäjä ja somepersoona Janni Hussi paljasti viime viikolla saaneensa viime huhtikuussa syöpädiagnoosin.

Hän kertoi videollaan harmittomaksi luullun näppylänä paljastuneen harvinaineksi pahanlaatuiseksi sidekudoskasvaimeksi. Lääkäri suositteli leikkausta, jonka nainen suoritti loppuviikosta.

Hussin paljastuksen jälkeen nykypäivän internetin normien mukaisesti naista kritisoitiin osassa kommenttiketjuja ja keskustelupalstoja sairaudellaan ratsastamisesta ja vähäteltiin tapahtunutta. Hussi myöntää Cosmopolitanin blogissaan miettineensä julkista ulostuloa tarkkaan ja epäröineensä sitä. Lopputulos oli kuitenkin sen arvoinen ja sillä oli yllättävä lopputulos.

– Minua on jollain tavalla pelottanut ja ehkä voisin sanoa, että myös hävettänyt kertoa tästä asiasta julkisesti. Pitkään mietinkin, että mitenkä tästä asiasta kerron vai kerronko ollenkaan. Lopulta kolme syytä sai minut puhumaan asiasta. Jos edes yksi ihminen varaa ajan lääkäriin tarkistuttamaan luomensa/ihomuutoksensa ja voi sen kautta välttyä joltain ikävämmältä, on julkituloni ollut sen arvoinen. Ja olen saanut varmasti toistasataa viestiä, jossa olette kirjoittaneet, että pitkään mietityttäneet luomet on nyt otettu työn alle ja aika lääkäriin varattu. Homma siis suoritettu, Hussi kirjoittaa.

–  Kun julkista työtä tekee, tiedän että jos olkapäähäni yhtäkkiä vain ilmestyy isohko arpi, herättää se spekulaation ja kysymyksiä. Niinpä mieluummin kerroin asiasta itse omalla tavallani, kuin vastailisin huhuihin. Kun en kuitenkaan ajatellut koko loppu elämääni kulkea hihallisissa paidoissa. Ja jotenkin mulla vaan on sellainen olo teistä seuraajista ja lukijoista, että te olette ihan mahtavia tyyppejä. Mä haluan jakaa teille hauskoja juttuja someen, mutta olla rehellinen myös huonoista hetkistä. Tietenkin on juttuja, jotka jaetaan vain perheen kesken, mutta koska tällä voin konkreettisesti lisätä tietoisuutta ja ehkä helpottaa jonkun oloa, päätin rohkaista mieleni.

Hussi kertoo leikkauksen sujuneen hyvin ja aloittavansa parin viikon sisällä toimintaterapian itsensä kuntoon saamiseksi.

– Leikkaus saatiin tehtyä ilman ihonsiirrettä, kun kainalosta avattiin kielekkeellä lisää ihoa käyttöön olkapäälle. Ja vaikka iso palanen siitä ihoa otettiinkin, niin ainakin tällä hetkellä arpi näyttää todella siistiltä. Nyt vaan pitää malttaa olla sen kanssa ihan hissukseen, jottei se repeä, etenkään näillä helteillä kun paraneminen on muutenkin vähän hitaan puoleista.

– Aloitan parin viikon sisään toimintaterapian, jossa alamme yhdessä fysioterapeuttien kanssa liikuttamaan olkapäätä ja hakemaan liikeratoja. Tällä hetkellä iho kiristää niin paljon, etten voi juurikaan liikuttaa kättä mihinkään suuntaan. Olenkin päättänyt, että tänä aikana musta tulee Suomen paras vasuri. Näkisittepä miten vikkelään puuro uppoaa jo ”väärällä” kädellä, hän kertoo blogissa.

Lue koko blogi tästä

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Syöpäleikkauksesta toipuva Janni Hussi varoittaa harvinaisesta sairaudestaan – "älkää tehkö niin kuin minä tein"7.6.2019 04.45
Janni Hussi joutui bikinit päällä jäätävän haasteen eteen – video: "Tehtävä se on, mitä te haluatte"15.5.2019 04.30
Ukkomies teki Janni Hussille likaisen ehdotuksen julkisella paikalla – Blogi: naisen paljastukset työelämästä ovat karua luettavaa25.3.2019 04.00

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Uusimmat

Luetuimmat