Viihde

Salatuissa Elämissä Aleksi Salinia näytellyt Tuomas Kytömäki ryyppäsi ja söi terveyttään pilalle – nyt miehessä on tapahtunut hurja muutos

Tuomas Kytömäki

Toni Tervo

– Join shotteja närästyslääkettä, jotta voisin juoda enemmän viinaa. Närästys oli jatkuvasti läsnä. Minua ja ystävääni kutsuttiin "Rennie-veljeksiksi".

Näyttelijä Tuomas Kytömäki on viime vuosina käynyt läpi melkoisen muutoksen. Salattuissa Elämissä sarjan ensimmäisinä vuosina Aleksi Salinia näytellyt mies kertoo, että aiemmat elintavat saivat miehen sairaaksi.

– Voin huonosti ja juhlin liikaa. Tuntuu nyt aika hassulta, mutta tuolloin en ajatellut yhtään sitä kuinka se mitä laitat suustasi alas vaikuttaa omaan terveyteesi ja hyvinvointiin.

Kytömäki kertoo kärsineensä närästyksen lisäksi jatkuvasta flunssakierteestä, pahoista niska-hartiakivuista sekä aivosumusta. Näyttelijän mukaan uusi ruokavalio tehosi todella nopeasti.

– Päädyin kokeilemaan ketogeenistä ruokavaliota. Tulos oli uskomaton ja kaikki edellämainitut sairaudet lähtivät kokonaan kolmessa kuukaudessa. Sen jälkeen kaikki ravintoon ja hyvinvointiin lisääntyi valtavasti.

Ketogeenisessä ruokavaliossa noin 70 prosenttia energiasta saadaan rasvasta, 20 prosenttia proteiinista ja loput hiilihydraateista. Dietti luo elimistöön paastotilan, eli ketoosin, jolloin on mahdollista syödä vähemmän.

Ruokavalio ei kaikille sovi ja sen terveellisyydestä sekä ekologisuudesta on kiistelty, mutta Kytömäen kohdalla se toimi. Mies on tällä hetkellä elämänsä kunnossa.

Muutos oli myös henkinen. Kytömäki nimittäin tänä päivänä luennoi kehon ja mielen puhdistumisesta sekä posiitivista muutoksista ja luonnon voimasta.

Hän käyttää viestinsä välittämiseen media-alalta saamaansa kokemusta.

– Ohjasin Suomen ensimmäisen slow tv-sarjan nimeltä Lapin Lumo ja nyt olen perustamassa Valomedia-nimistä sivustoa, joka keskittyy positiivisuuteen, hän hymyilee.

Kesällä mies tosin nähdään ensimmäistä kertaa pitkään aikaan Salatuissa Elämissä kun Aleksi tekee paluun Pihlajakadulle sarjan vaihtoehtoista todellisuutta esittelevässä Pihlajasatu-sarjassa.

– Olen tästä tosi innoissaan. En ole aiemmin koskaan katsonut itseäni sarjassa enkä nähnyt koskaan niitä vanhoja jaksoja. Nämä aion kuitenkin katsoa. Pitää sekin raja-aita ylittää, mies nauraa.

 

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Salatut Elämät -tähti saa yhä kuulla "lesboudestaan" – kohtaaminen nuoren tytön kanssa kadulla jäi pysyvästi muistiin10.6.2019 04.55
"Seksiä on kyllä paljon" – Salatut Elämät -tähti Sofia Arasolalla rohkea rooli uudessa sarjassa29.5.2019 03.50
MTV: Salatut Elämät -tähdellä yllättävä sivutyö – tekee jopa miljoonien eurojen diilejä30.4.2019 04.45

Etusivulla nyt

Uusimmat: Viihde

Uusimmat

Luetuimmat