Viihde

Jenni Vartiainen, siirry sivuun! – Lauri Tähkä kiilasi laulajan paikalle

Mediakuva

Lauri Tähkän Palavaa Vettä -kappale saavutti viime viikolla 14 viikon yhtäjaksoisen ajan radioiden soittolistojen ykköstilan, syrjäyttäen näin Jenni Vartiaisen vuonna 2010 takoman ennätyksen, kun jättihitti Missä muruseni on oli soittolistojen suosikki 13 peräkkäisen viikon verran.

Kuultuaan ennätyssaavutuksesta Lauri Tähkä hehkuttaa tunnelmiaan uskomattoman upeiksi.

– Tuntuu mielettömän hyvältä, että Palavaa vettä menestyy näin ennätyksellisellä tavalla. En voi olla kuin kiitollinen, ja kiittää kuulijoita sekä tietenkin kaikkia kappaletta soittaneita radioita.

Tähkä kertoo, että erityisen ainutlaatuiseksi saavutuksen tekee se, että suurhitti oli vähällä jäädä kokonaan julkaisematta.

– Palavaa vettä meinasi jäädä pöytälaatikkooni, joten siitäkin syystä tunne on nyt ihan mieletön. Tällaisia biisejä ei kuitenkaan pysty tekemällä tekemään, vaan ne tulevat jos ovat tullakseen. Minulle on todella tärkeää, että pystyn koskettamaan ihmisiä lauluillani, Tähkä paljastaa.

Nelonen Median musiikkijohtaja Mikko Koivusipilä ymmärtää hyvin, miksi Tähkän Palavaa vettä on löytänyt tiensä yleisön sydämiin ennätysmäisellä tavalla.

– Palavaa vettä -biisissä on hieno sävellys ja Laurin intensiteetti ja läsnäolo kappaleessa on käsin kosketeltava. Kotimaisessa musiikissa kappaleen sanoman on pystyttävä koskemaan kuulijan surua tai iloa sekä tuomaan lohtua ja toivoa.

Koivusipilä yhtyy Tähkän näkemykseen, että raivatakseen tiensä suuren yleisön rakastamaksi kestosuosikiksi kappaleessa täytyy olla taidokkaan sävellyksen ja mieleenpainuvan kertosäkeen lisäksi merkitystä kuulijalle.

– Tässä vaatimusten täyttämässä arjessa ihmiset haluavat löytää musiikista itsellensä voimaa pärjätä. Siksi hyvän sävellyksen ja suuren kertosäkeen lisäksi kappaleessa täytyy olla sanoitus, josta voi löytää merkitystä omaan elämään.

Palavaa Vettä -kappaleen sävellyksestä vastasivat Lauri Tähkä sekä Arto Tuunela. Sanoittajana oli Timo Kiiskinen. Sovittajana sekä tuottajana toimi Jukka Immonen.

 

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Viihde

Uusimmat

Luetuimmat