Viihde

Suomalaisen Tarmon, 37, uskomaton tarina: oli töissä K-kaupan lihatiskillä kun puhelu tuli – nyt hän toteuttaa haaveensa tuhansien suomalaisten edessä

Tarmo Veijonen soittaa peräti 11 kesäfestivaalilla tänä vuonna. Työ lihatiskillä on vähentynyt keikkailun myötä.

Toni Tervo

Vielä puoli vuotta sitten 37-vuotiaan Tarmo Veijosen musiikkia olivat kuulleet lähinnä ne, jotka ostivat miehen levyjä lähes kirjaimellisesti tiskin alta.

Veijonen on vuosia työskennellyt töölöläisessä K-kaupassa lihatiskillä ja elätellyt uraa omasta musiikista. Hän kävi biisintekoleireillä ja edisti uraansa pienin askelin.

– Julkaisin esimerkiksi 2015 joululevyn ja myin sitä omakustanteena asiakkaille tiskillä, hän naureskelee.

Pian artisti on kuitenkin saamassa merkittävän joukon uusia kuulijoita. Pari kuukautta sitten hän sai puhelun festivaalijärjestäjä Marko Riihelältä.

Mies oli kuullut Veijosen musiikkia ja innostunut heti. Nyt Tarmo-artistinimellä kulkeva mies on buukattu peräti 11 kesäfestivaalille.

– Kiirettä on tässä viime kuukaudet pitänyt. On ollut paljon haastatteluja ja kaikkea. On tosi hauska päästä kiertämään Suomea ja näkemään uusia paikkoja. Olen kova kalamies ja vähän haaveillut ottavani kalavehkeet mukaan, jotta pääsee onkimaan eri paikoissa.

Entä millaista uuden tähden musiikki sitten on?

– Kuvailisin sitä romanttiseksi musiikiksi, sillä olen itsekin aika romanttinen.

Romantiikkaa on kuultavissa myös miehen tuoreimmassa Sata pisamaa -singlejulkaisussa. Kappaleessa Tarmo rakastuu pisamanaamaiseen tyttöön ja on valmis perustamaan perheen.

Tosielämä ei kuitenkaan vielä ole jäljitellyt taidetta.

– Moni pisamanaamainen on kappaleesta liikuttunut. Mutta vielä sitä omaa pisama-tyttöä ei ole löytynyt. Ehkä kukaan ei ole vielä uskaltanut laittaa viestiä. Olisin kyllä ihan valmis lähtemään treffeille, jos kutsua tulee, mies lupaa.

Tarmo kertoo ettei missään vaiheessa epäillyt, että läpimurto musiikin parissa vielä tulisi.

– Olen aina uskonut, että kun johonkin vaan uskoo tosissaan ja tekee asiat kunnolla, se palkitsee. Nyt tämän festariunelman toteuduttua haluaisin seuraavaksi päästä esiintymään SuomiLoveen. Olisi siistiä kokea keikka, jossa ihmiset istuvat hiljaa ja kuuntelevat musiikkia.

Tarmolla on tällä hetkellä sen verran vientiä, että lihatiskiasiakkaiden kannattaa ehkä varautua huonoihin uutisiin.

– Nyt en ole enää niin paljon siellä ehtinyt olla. En tiedä joudunko lopettamaan, mutta se on mahdollista. Aika näyttää.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Suomalainen K-kauppias aikoo haastaa kilpailjat tavalla, jollaista ei ennen Suomessa ole nähty – "Pohdimme, että olemmeko hulluja"10.6.2019 04.30
Milja, 21, käskettiin liian paljastavan vaatetuksen vuoksi ulos kaupasta – kuva: onko tämä asu liian rivo suomalaiseen ruokakauppaan?27.8.2018 04.40
Lukiolaispojan uskomaton löytö metsästä – opettaja otti heti yhteyttä viranomaisiin esineen nähtyään5.6.2019 04.55

Etusivulla nyt

Uusimmat: Viihde

Uusimmat

Luetuimmat